USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

В Інституті раку через недбалість анестезіолога померла жінка: лікарі хотіли приховати

12 Листопада 2020 22:14
Трьох лікарів Національного інституту раку підозрюють у смерті пацієнтки через неналежне виконання своїх професійних обов’язків і у підробці документів.

Про це повідомляє пресслужба столичної прокуратури, передає ТСН.

Слідчі встановили, що лікар-анестезіолог перед операцією не провів спеціальну підготовку і ввів до організму пацієнтки препарати, які є несумісними за одночасного використання. Як наслідок, стан хворої різко погіршився і жінка, на жаль, померла.

Надалі безпосередній лікар пацієнтки та лікар-патологоанатом, щоб приховати наслідки свого колеги, за результатами розтину тіла внесли до медичної документації неправильні відомості про причину смерті жінки.

Лікарю-анестезіологу повідомлено про підозру в неналежному виконанні своїх професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки для хворого (ч. 1 ст. 140 КК України). Максимальне покарання, передбачене статтею, обмеження волі до двох років, або позбавленням волі на аналогічний термін.

Двом іншим медикам інкримінують складання завідомо підроблених офіційних документів за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 358 КК України), карається обмеженням волі до п'яти років або позбавленням волі на аналогічний термін. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів та відсторонення від займаних посад.

Нагадаємо, у Дніпропетровській області на лаві підсудних опинилася лікарка-рентгенологиня, яка не виявила онкозахворювання у пацієнтки. Досвідчена лікарка зі стажем не побачила на знімку пухлину і написала, що проблем у пацієнтки немає. Через це жінка померла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Рентхерологіня Показати IP 13 Листопада 2020 08:31
Коли вже на латиницю перейдемо?
Лучанин до Рентхерологіня Показати IP 13 Листопада 2020 09:28
Для чого?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus