USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

В Іспанії десятки тисяч людей протестують проти «політики діалогу» з Каталонією

10 Лютого 2019 21:48
Десятки тисяч людей у неділю вийшли в центр Мадрида на заклик правоцентристських партій, які виступають проти «політики діалогу» прем’єр-міністра Педро Санчеса з урядом Каталонії.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на La Vanguardia.

«Народна партія» і партія «Громадяни» вирішили організувати акцію після того, як Санчес запропонував сепаратистам можливість «круглого столу» для переговорів.

До акції протесту приєдналася права партія Vox. Мітинг проходить під гаслом «За об’єднану Іспанію. Вибори зараз!».

Праві вважають пропозицію Санчеса зрадою національних інтересів. Як і праві, правлячі соціалісти також виступають проти незалежності Каталонії.

Організатори заявили про участь в мітингу 200 000 осіб. Влада оцінила число демонстрантів в 45 000 , хоча, судячи з відео та фото з місця події, ця оцінка дещо занижена.

Нагадаємо, 8 лютого уряд Іспанії оголосив, що переговори з каталонським сепаратистськими партіями припинені, і Мадрид більше не буде висловлювати нових пропозицій.

У правлячій Соціалістичній партії Іспанії заявили, що якщо каталонські партії не підтримають план уряду щодо бюджету, як вони це погрожують зробити, країна може опинитися під загрозою дострокових виборів.

Як повідомлялося раніше, у річницю референдуму про незалежність Каталонії в Барселоні відбулися масові акції протесту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus