USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

В Іспанії на шостий день приборкали пожежу, що випалила майже 10 000 гектарів

15 Вересня 2021 10:24
В Іспанії на шостий день взяли під контроль масштабну пожежу у провінції Малага в Андалусії, що випалила майже 10 тисяч гектарів території і загрожувала національному парку з унікальними видами хвойних дерев.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на El Pais.

За увесь час пожежі довелось евакуювати близько 3 000 людей, загинув один з пожежників.

Пожежу називають однією з найскладніших, що будь-коли виникали на півдні країни, зокрема через вітер, швидкість поширення вогню і утворення специфічних хмар, що провокують нові осередки займання. Вогонь з вечора середи 8 вересня випалив близько 9 700 гектарів.

Вогонь скраю зачепив територію заповідника, де росте унікальний вид хвойних – іспанська ялиця, що зустрічається лише у цьому регіоні.

Майже до вечора понеділка вогонь просувався на все нові території, доки зусиллям пожежників допомогла зміна погоди.

«Дощ, який тривав багато годин поспіль, став нашим найкращим союзником, на додачу до чудової роботи пожежної команди», – зазначив прем’єр Андалусії Хуанма Морено, додавши, що на місці все ще залишаються активні осередки вогню.

Евакуйовані люди у вівторок почали повертатися у свої домівки. Перші евакуйовані з-під Естепони, де починалася пожежа, змогли повернутись кількома днями раніше.

Пожежа стала найгіршою в Андалусії з 2012 року, коли через необережність людей, які палили стерню, вигоріли понад 8000 гектарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus