USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У скарбницях Волині побільшало мільйонів

6 Серпня 2014 10:44
На 15 мільйонів гривень більше, ніж торік отримали місцеві скарбниці Волині. Про це інформують у прес-службі ГУ Міндоходів у Волинській області.

Протягом семи місяців цього року до місцевих бюджетів області надійшло 692,4 мільйона гривень. А це на 2,2 відсотка більше, ніж у аналогічному періоді минулого року, - інформує координаційно-моніторингове управління ГУ Міндоходів у Волинській області.

Додаткових 14,9 мільйона гривень місцеві бюджети отримали, насамперед, завдяки збільшенню надходжень податку на доходи фізичних осіб на 5 відсотків, єдиного податку на 12,5 відсотка та збору за використання лісових ресурсів на 81,2 відсотка.

Отож, за цей час з доходів працюючих волинян до місцевих бюджетів сплатили 520,5 мільйона гривень ПДФО, внесок підприємців – спрощенців - 60,9 мільйона гривень єдиного податку, а завдяки збору за використання лісових ресурсів місцеві скарбниці поповнилися ще на 9,4 мільйона гривень.

«В умовах обговорення Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні питанням своєчасного наповнення місцевих бюджетів ми приділяємо належну увагу, оскільки від того, наскільки відповідальним є ставлення бізнесу та громадян до сплати податків, залежить виконання зобов’язань перед громадою органами влади на місцях. Як свідчить динаміка надходжень, волинський бізнес теж розуміє важливість своєчасного перерахування визначених законом платежів до місцевих бюджетів», - зазначає виконувач обов'язків начальника ГУ Міндоходів Волинській області Віталій Чуй.

Зі слів керівника ГУ відомства на Волині, в майбутньому, за умови отримання додаткових повноважень, якість життя громад, їх інвестиційна привабливість та особливості провадження бізнес-діяльності значно мірою залежатимуть від достатнього фінансового забезпечення місцевих бюджетів.

«Тому реальне підґрунтя майбутньої фінансової самостійності територіальних громад – відповідна податкова культура, якісне адміністрування місцевих податків і зборів, сприятливий бізнес-клімат, закладається саме сьогодні», - підсумував Віталій Чуй.

Довідково:

місцеві скарбниці Волині найзначиміші надходження отримують від ПДФО, єдиного податку, плати за землю, збору за спеціальне використання лісових ресурсів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Доход Показати IP 6 Серпня 2014 10:46
Пі-дю, п-дю і ще прийдю.
Анонім Показати IP 6 Серпня 2014 11:06
Буде, що красти.Віли і машинки в чиновників виростуть,но не думають,що скоро нікому все це не буде потрібно,бо не буде світу,задумайтесь
333 Показати IP 6 Серпня 2014 21:15
Виросло на 15 мільйонів а зробити зможуть набагато менше ніж у минулому році бо долар 12 а не 8 і всі будівельні матеріали подорожчали і не тільки будівельні а й продукти бензин не виросли лише заробітні плати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus