USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Які підприємства Волині платитимуть екологічний податок?

12 Березня 2015 21:25
Зібрати інформацію про усі підприємства, що можуть забруднювати навколишнє середовище, хочуть в облдержадміністрації.

Про це йшлося під час засідання робочої групи з врегулювання питань, спрямованих на покращення ситуації щодо сплати екологічного податку у Волинській області, яке відбулося сьогодні, 12 березня.

Зі слів начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олександра Самосика, під час попереднього засідання робочої групи обговорили питання щодо розміру екологічного податку та наявності у підприємств відповідних дозволів.

Чиновник розповів, що в області є підприємства, які не мають дозволів, проте сплачують екологічний податок. Зауважимо, що відповідно до чинного законодавства, вони взагалі не повинні вести діяльності. Відтак, потрібно запропонувати перелік дій кожного територіального органу центральної влади щодо вирішення цієї проблеми, щоб зняти питання коректності чи некоректності нарахування екологічного податку.

Як стало відомо під час засідання, у дозвільному відділі опрацювали перелік підприємств, зокрема, за викидами забруднюючих речовин. Є приклади, коли АЗС, яка отримала дозвіл як «West Oil Group», не переоформила його, тому сплачує екологічний податок за тією адресою, за якою отримала дозвіл.

Для вирішення ситуації запропонували здійснити інвентаризацію таких підприємств у кожному районі, щоб поставити крапку у питанні. Пропонували також розпочати із паспортів сільських та селищних рад, формування яких зараз відбувається. Зокрема, голови сільських та селищних рад будуть визначатися із місцевими підприємствами-платниками податків. Тобто інвентаризацію об’єктів, що забруднюють навколишнє середовище, хочуть доручити головам сільських та селищних рад, адже лише вони можуть повідомити, хто є, наприклад, власником тієї чи іншої пилорами.

Заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук повідомив про проект доручення райдержадміністрації та мерів міст обласного значення. У дорученні йдеться про надання інформації про суб’єктів господарської діяльності, які здійснюють переробку деревини, фізичних осіб та підприємців, які є власниками пилорам тощо.

Також Сергій Кошарук пропонує розробити доручення про надання інформації про всі підприємства, що можуть забруднювати навколишнє середовище.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ФОП Показати IP 12 Березня 2015 22:54
От молодці. Простого селянина-кріпака знову будуть ставити, а великі підприємства як завжди мають всі дозволи і ніхто їх не чіпає. А може екології пора зайнятись екологією, а не новим поводом збити хабарів з беззахисних селян. Скільки на Волині неконторольованих сміттєзвалищ, скільки каналізації і промислових нечистот скидають в річки, скільки бруду і сміття в містах??? ГАНЬБА!!!
Лучанин Показати IP 13 Березня 2015 08:20
Якийсь нонсенс. 1. "Є підприємства, які не мають дозволів, проте сплачують екологічний податок. Зауважимо, що відповідно до чинного законодавства, вони взагалі не повинні вести діяльності." 2. Перевірки підприємств, в тому числі екологами, заборонені. Я так розумію, що скоро на законодавство...
123 Показати IP 13 Березня 2015 08:36
Б*я... Самосік і Кошарук у владі. Пиз...ць Волині.
шеф Показати IP 13 Березня 2015 16:06
дозволи на викиди.це такий бред та корупція старої системи влади.який потрібен перевіряльщикам.. та час не той. по голові за дибільні перевірки получите. і взагалі свободівці йдіть на.....й .
ДЕРЕВЯНЩИК Показати IP 13 Березня 2015 16:27
Владі.це ви пилорами збираєтесь перевіряти на викиди.Ми тирсу продєм обрізки продаєм доки зрозуміло це товар.крім шелесту пили по дереву ніяких викидів.що ви хочете пошукати.може пригод на перевіряльницькі голови. до колег переробників якщо десь екологи прийдуть шукати викиди дайте терміново в ассоціацію деревопереробників інформацію. НЕ ПУСТИТИ ЗНОВУ ДО КОРИТА.
МАНЕВИЧІ Показати IP 13 Березня 2015 16:33
Біля копалень бурштинових стільки викидів .свобода бігом на перевірки копалень....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus