USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні дозволили бустерну дозу COVID-вакцини людям від 60 років

4 Січня 2022 13:58
Україна дозволила бустерну дозу вакцини проти коронавірусу для людей віком від 60 років – незалежно від того, якою вакциною вони щепилися. Старші люди зможуть отримати бустерну дозу щонайменше через шість місяців після другого щеплення.

Про це повідомив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко, який підписав відповідний наказ, передає Бабель.

Бустер треба отримати оптимально в період від 6 до 9 місяців з дати другого щеплення. Перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Pfizer, незалежно від того, якою вакциною щепили людину до цього. Наприклад, якщо перші два щеплення було зроблено вакциною CoronaVac, то бустерну дозу рекомендовано вводити вакциною Pfizer. За відсутності м-РНК-вакцин бустерну дозу можна зробити іншим препаратом.

Читати ще: Бустерна доза антиковідної вакцини та додаткова: у МОЗ пояснили різницю

На засіданні 5 січня уряд розгляне питання впровадження бустерної дози для усіх інших категорій.

Крім цього, Міністерство охорони здоровʼя змінило схеми використання різних вакцин для основного курсу щеплень: вакцину CoronaVac тепер можна поєднувати з векторними (AstraZeneca) та мРНК-вакцинами (Moderna або Comirnaty від Pfizer). Щодо вакцинації вагітних, то жінкам, які отримали першу дозу вакцини CoronaVac, а потім завагітніли, для другої дози перевагу слід надавати мРНК-вакцинам Pfizer або Moderna.

Крім того, після Moderna або Pfizer тепер можна застосовувати вакцину AstraZeneca. Мінімальний інтервал між дозами – 28 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus