USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.72 9.85

В Україні хочуть скасувати вечірню і заочну вищу освіту. Подробиці

29 Вересня 2023 19:05
З початку 2024 року в університетах хочуть скасувати вечірню та заочну форму навчання. Такі зміни ініціюють народні депутати України.

Обранці пропонують розвивати дистанційну та дуальну форми отримання вищої освіти, зазначається у зареєстрованому законопроєкті. Студенти, які вже вчаться заочно або на вечірній формі продовжать навчання у такому ж форматі, розповів голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак Українській Правді. Життя.

«Ми пропонуємо більше не проводити набір на заочну та вечірню форми навчання, натомість розвивати дистанційну і дуальну форму здобуття освіти поряд з очною», – зазначив Бабак.

Законопроєкт зареєстрували у Верховній Раді 27 вересня, а 28-го вже направили на розгляд Комітету. Ініціаторами таких змін стали народні обранці Сергій Бабак, Георгій Мазурашу, Олена Лис, Роман Грищук, Ірина Борзова та інші.

Відповідний документ також регулює складання державної підсумкової атестації (ДПА) та питання вступу до вишів.

Нагадаємо, що ДПА не буде проводитись у 2024 році в українських школах. Проте в Українському центрі оцінювання якості освіти розповіли, що для деяких учнів четвертих класів проведуть експериментальну підсумкову атестацію, яка буде розроблена за рекомендаціями УЦОЯО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Корiнний лучанин Показати IP 29 Вересня 2023 19:29
Скасуйте, всю освiту, не переймайтеся, вона холопам не потрiбно.
Quo vadis ? Показати IP 30 Вересня 2023 01:39
Так по факту сьогодні і очна система освіти за якістю кінцевого продукту практично відсутня !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus