USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

В Україні скоротили перелік продуктів, ціни на які регулюються державою

3 Липня 2023 17:15
Кабінет міністрів продовжив державне регулювання цін на окремі види продовольчих товарів в період воєнного стану та трьох місяців після його припинення. Перелік товарів скорочено.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на постанову від 19 червня 2023 р. № 650.

Документом встановлюється граничний рівень торговельної надбавки (націнки) на рівні 10% на такі товари:

– борошно пшеничне вищого сорту,

– молоко пастеризоване жирністю 2,5 відсотка (у плівці),

– хліб житньо-пшеничний,

– яйця курячі категорії С1,

– птиця (тушки курячі, четвертини тушки курячої),

– батон

– олія соняшникова рафінована.

Таким чином, з переліку виключені: цукор-пісок, макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого сорту) та масло вершкове жирністю 72,5 відсотка.

Крім того, Кабмін встановив для бізнесу на рівні 10 днів максимальний строк розрахунків за поставлені товари вітчизняного виробництва: крупа гречана, цукор-пісок, макаронні вироби (вермішель з борошна пшеничного вищого сорту), масло вершкове жирністю 72,5 відсотка, вода мінеральна негазована та товари з переліку державного регулювання.

Урядом також прийнято рішення щодо скасування процедури декларування зміни роздрібних цін на товари, що мають істотну соціальну значущість та товари протиепідемічного призначення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus