USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

В Україні з коронавірусом щотижня госпіталізують 4 тисячі людей

11 Грудня 2023 07:17
За словами головного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, з коронавірусом в Україні госпіталізують 4 тисячі людей щотижня, пік хвороби припаде на середину грудня.

Про це він сказав в ефірі телемарафону новин, цитує Суспільне.

Головний санлікар зауважив, що від початку епідемічного підйому в Україні вже 1,3 мільйона громадян захворіли на коронавірус, це на 40% більше, ніж минулого року.

«Ми будемо спостерігати поступово таку картину переходу від одних вірусів до інших. І поки що станом на сьогодні ми фіксуємо те, що в переважній більшості у нас реєструються випадки коронавірусної інфекції, їх більше», – сказав він.

Кузін зауважив, що фіксація COVID-19 буде досягати піку в середині грудня з поступовим загасанням упродовж січні 2024 року.

«Починаючи з січня вже почне циркулювати вірус грипу і SARS-CoV-2», – прогнозує головний санлікар.

Читати ще: У трьох областях України можуть ввести карантин через COVID-19

Він уточнив, що від початку епідеміологічного сезону в Україні від COVID та інших інфекційних захворювань вже померли 343 людини, серед яких – дві дитини.

В середньому ж в Україні нині з такими діагнозами госпіталізують 4 тисячі людей щотижня. Кузін зазначив, що спроможностей системи охорони здоров’я вистачає для надання медичної допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 11 Грудня 2023 10:36
Кузін, не нагнітай, не перебільшуй свою важливість! Кошти потрібні на Дрони. Хочеш повернути золоті часи коронавірусу, коли фінансування лилося рікою? Би ті кошти пішли на фортифікації то смертей було б в порядки менше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus