USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні запровадять нову форму освіти

20 Вересня 2018 07:40
Уряд України схвалив Концепцію підготовки фахівців з дуальної форми отримання освіти. Таке рішення було прийнято на засіданні уряду в середу, 19 вересня, повідомляє УНН.

«У нас створюється такий міцний, заснований на партнерстві, трикутник взаємодії між навчальним закладом, роботодавцем і здобувачами освіти. Дуальна форма освіти передбачає отримання від 20 до 50 кредитів при навчанні не за партою, зубрячи теорію, а безпосередньо на робочому місці. Якщо це робоча спеціальність, то загалом може бути 50% навчального часу», - розповіла Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

За її словами, результати навчання будуть оцінюватися не тільки навчальним закладом, а й роботодавцями, які братимуть участь у цьому дуальному навчанні.

«Роботодавець теж братиме безпосередню участь у відборі учнів на ці програми. Бо він у ці програми вкладає, значить, він має право на відбір учнів», - пояснила вона.

У Концепції також, уточнила міністр, розписані чіткі зобов'язання як навчальних закладів, учнів, так і роботодавців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 20 Вересня 2018 10:11
так це ж професійно-технічні училища, тільки обізвані по-моднячому. а бізнесу нафіга той гімор ? ніде в світі не вчать на робочому місці.
скептик Показати IP 20 Вересня 2018 10:13
замість того, щоб сходити з розуму, краще навела б порядок з тим , що є

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus