USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Україні змінили алгоритм тестування на COVID-19: основні положення

19 Грудня 2020 13:21
Міністерство охорони здоров’я України оновило алгоритм тестування на коронавірус.

Про це заявив на брифінгу в суботу, 19 грудня, міністр охорони здоров’я Максим Степанов, повідомляє Корреспондент.net.

Тепер, за його словами, будуть робити тест і людям, у яких є ознаки гострої респіраторної вірусної інфекції. При цьому раніше тестування проводили людям з симптомами COVID-19 і пневмонії.

«Хочу повідомити, що у нас цього тижня повністю оновлений алгоритм тестування на наявність коронавірусної інфекції. Основне значення для лабораторної діагностики має ПЛР-діагностика. Лабораторне обстеження, згідно з новим алгоритмом, буде проводитися особам з підозрою на COVID-19, клінічними симптомами. З будь-якими ознаками інших гострих респіраторних інфекцій та ознаками пневмонії», – повідомив він.

Також вводиться скринінгове обстеження з використанням швидких тестів на визначення антигену. Він робиться за 15 хвилин. Його проводитимуть людям з вищевказаними симптомами, контактним особам або людям, які повертаються з-за кордону, пацієнтам, які підлягають плановій госпіталізації.

«Ще одне. Позитивний результат тесту на визначення антигену в деяких випадках повинен бути підтверджений ПЛР. Якщо людина не має симптомів, була контактною, якщо буде позитивний тест, то потрібно ще зробити ПЛР», – повідомив він.

Степанов розповів, що до 23 грудня має бути вирішено питання про присутність тесту на антиген у сімейних лікарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus