USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

В Україні знешкоджено агентурну мережу РФ, яка в перші дні війни координувала наступ на Київ

25 Серпня 2022 12:51
Контррозвідники СБУ викрили агентурну мережу спецслужб рф, яка провадила розвідувально-підривну діяльність і передавала російським військовим дані про дислокацію та чисельність українських сил оборони напередодні 24 лютого.

Після викриття першого агента мережі у березні СБУ провела спецоперацію, в результаті якої встановила всіх учасників цієї групи. Ними виявилися мешканці столиці віком 35-45 років, повідомляють на сайті відомства.

З’ясовано, що її «головним менеджером» була киянка – колишня викладачка Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Євгенія Більченко, яку спецслужби країни-агресора завербували під час поїздок до рф.

Жінка сформувала агентурну мережу з понад 10 осіб та перейшла у режим очікування подальших вказівок.

Читати ще: СБУ ліквідувала агентурну мережу, яка розвідувала позиції ЗСУ на сході

За кілька місяців до вторгнення агентура активізувалася на інформаційному полі. Вони почали розганяти у соцмережах проросійські відеоматеріали та публікації.

Зокрема створювали пабліки, акаунти, канали та спільноти, які широко тиражували антиукраїнські фейки, глорифікували «рускій мір» і закликали до захоплення державної влади в Україні.

Напередодні 24 лютого жінка отримала вказівку зібрати розвіддані про об’єкти та оборону Києва, а саме:

дислокацію/переміщення військовослужбовців і техніки ЗСУ;

стан захищеності військових об’єктів;

цивільні інфраструктурні об’єкти енергетики, транспорту, фінансів, зв’язку, охорони здоров’я тощо.
Читати ще: Контррозвідка СБУ затримала російських агентів, які намагалися влаштуватися у ЗСУ

Агентура оперативно розпочала збір даних по районах. Детальні звіти, фото та геолокацію об’єктів зрадники пересилали через месенджери на телефонні номери російських мобільних операторів.

СБУ зібрала беззаперечні докази їхньої злочинної співпраці з ворогом.

Наразі організаторці та одному з членів групи повідомлено про підозру, стосовно ще одного агента обвинувальний акт вже скеровано до суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus