USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

В українських містах проїзд у маршрутках подорожчав до 3-4 гривень

9 Квітня 2014 09:41
В Україні проїзд у маршрутках почав дорожчати приблизно на 15-40% залежно від регіону, тобто на суму від 50 коп. до 1 грн.

Нагадаємо, вчора, 8 квітня, перевізники Луцька просили підняти ціну на проїзд у місті. На нараду до заступника голови міськради Тараса Яковлева прийшли близько двох десятків представників перевізників.
Вони підрахували, що собівартість перевезення коштує 3,13 гривні. Тому вони просять підняти тариф за проїзд хоча б до 3 гривень, а на маршрутах, які виїжджають за місто (приміром, 9а) – до 3,5 гривні.

Перевізники підвищують плату через збільшення цін на бензин, а особливо на дизпаливо (подорожчало майже на гривню через збільшення акцизу з 46 до 128 євро/т). У Києві на середу, 9 квітня, теж намічено масове підвищення вартості поїздки на гривню - в середньому з 3 до 4 грн.

Так, на маршруті Вишневе-Поділ проїзд вже подорожчав на 1 грн і коштує тепер 6 грн, а на одному з маршрутів на Оболоні - до 4 грн. На деяких маршрутах вже з кінця березня беруть 3 грн замість 2,50. На рекордні 2 грн вартість проїзду підвищили на приміських маршрутах з Києва у напрямку Бучі та Немішаєво.
З 11 квітня почнуть більше платити харків'яни: на міських маршрутах замість 3-3,5 грн стане 3,5-4 грн, на приміських не 8-9, а 9-11 грн.

Перевізники запевняють, що змушені йти на підвищення тарифів через подорожчання пального і запчастин. "Приміром, запчастини подорожчали в 4-5 разів, у нас немає виручки, як можна вижити в таких умовах?" - пояснив начальник експлуатації компанії-перевізника Олександр Пархоменко.

У вівторок, 8 квітня, міської влади Одеси вирішили підняти ціни на маршрутки на 50 коп. - з 2,5 до 3 грн, хоча спочатку планували до 3,5 грн.
У Полтаві проїзд в автобусах і маршрутках з понеділка, 6 квітня, подорожчав на 50 копійок - до 2,5 грн.
У Львівській міськраді повідомили, що є лише проект постанови, в кінці квітня засідатиме виконком і вони вже приймуть рішення підвищувати чи ні. Перевізники хотіли б підвищити плату за проїзд з 2-2,5 до 3 грн.

Поки не визначилися з тарифами в Донецьку: зі слів міського голови Олександра Лук'янченка, до нього звертаються перевізники, щоб збільшити ціни, але не уточнив, на скільки. Експерти впевнені, що підвищення проїзду обґрунтовано. "Тарифи не зростали вже років з два, а бензин за цей час подорожчав на 3 грн", - говорить президент Украналітцентра Олександр Охріменко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
123 Показати IP 9 Квітня 2014 09:59
А умови перевезення вони покращать, водії почнуть нормально перевозити пасажирів, а то таке враження, що вони дрова везуть, і в перегонки грають, грошей їм мало. а якщо людині дві зупинки проїхати, чого вона має три грн платити???
Яна Показати IP 9 Квітня 2014 10:18
Покращення життя вже сьогодні від нової влади:)А що буде далі?
ВОНО до Яна Показати IP 9 Квітня 2014 10:30
а далі прийде жіночка в білому та з косою і все мирське і матеріальне стане несуттевим
Ален Показати IP 9 Квітня 2014 10:30
Ви нам очі не замилюйте іншими містами - там зарплати інші та й відстані. Нарахували, що собівартість перевезення коштує 3,13, а готові їздити за 3... Невже хтось повірить, що вони працюватимуть в РЕАЛЬНІ збитки, а не в зниження прибутків? Хай приведуть детальний розрахунок! Через 2 місяці ціна на нафту і продукти її переробки впаде - вони тариф назад понизять? Ні звісно ж.
Анонім Показати IP 9 Квітня 2014 10:31
Сама цікаво, коли один одного "тягне". Особливо маршрут 11. Один пригальмовує, і їде переповнений. А за ним, той що по графіку, везе 4-5 пасажирів. Так вони наказують водіїв-новачків. А ще є і інші способи нахамити один одному, а пасажирам - то замість "Добрий день".
Влад Показати IP 9 Квітня 2014 10:34
для чого така влада яка для людей нічого не робить? вони тільки себе захищають а не людей гнати їх в шию і заставляти бути з народом, нехай їхдять з нами в маршрутках у робочі дні, нехай роблять таку роботу як і прості тоді будуть знати . А ТО СИТИЙ ГОЛОДНОГО НЕ РОЗУМІЄ
my_gift Показати IP 9 Квітня 2014 11:00
Цього разу хоч підвищенням "середньої по області" зарплати не мотивують.
Місцевий Показати IP 9 Квітня 2014 11:50
Скажіть будь ласка з тарифами все ясно піднімають, а ремонтувати ці зламки хтось буде, ви подивіться скільки вони гадості через вихлопні труби викидають в атмосферу, це ж ми цим дихаємо і наші діти, та за маршрутками пройти на переході не можливо, як починають газувати, а ти йдеш то весь чорний, да що це таке? в любій країні цивілізованій вони б на свалці були і на рейс не виїхали, буду писати у всі інстанції щоб звернули увагу, та ми скоро зачахнем від цих газів. Краще б тролейбуси нормальні позакупали, відремонтували, і на електриці і не має стільки гадості, і економічніше.Не вміють ремонтувати і слідкувати не ма чого в місто випускати на рейс такий хлам.Дуже знервований цим питанням.
Лучанин до Місцевий Показати IP 9 Квітня 2014 12:21
Того хто обіцяв Луцьку нові тролейбуси в вже цьому році в Україні вже немає - вижили. Забудьте про щось хороше, як мінімум, років на 5. Для заміни рухомого складу країна повинна розвиватися, а Україна лише деградує прискореними темпами. Хтось бачить світло в кінці тунелю? Власне я там бачу лише горящі покришки!
Джулія до Лучанин Показати IP 9 Квітня 2014 17:56
Ну так-сиділи при Янику в болоті по вуха і загрузали ще глибше. Але ж то вже "своє" болото, майже рідне...А тут прийшли і допомогти хочуть, на чисте плесо витягнути. СТРРАШНО!
та Показати IP 9 Квітня 2014 13:13
Луцький автозавод тролейбуси і автобуси робили на Донецьк. І яника влада обіцяла що завод буде процвітати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus