USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україну повернули дитину, яку всиновила російська сім’я

20 Грудня 2022 13:41
В Україну через 8 місяців повернули дитину, яка жила в прийомній сім’ї в Росії.

Про це повідомляє офіс омбудсмана України Дмитра Лубінця.

Хлопець жив поблизу Маріуполя, незадовго до війни втратив батьків, однак має сестру. Після захоплення російськими окупантами рідного населеного пункту, його та багатьох інших дітей вивезли в Донецьк, а згодом до Росії.

Дитячий Омбудсман Російської Федерації Марія Львова-Бєлова, яка приїжджала для «милого спілкування» з дітьми на камеру пропагандистських ЗМІ, вирішила долю Сергія та інших вивезених українських дітей – всиновлення в російську сім’ю.

Родина, в якій довелося бути хлопцю, мала трьох власних дітей та вже одну всиновлену. З новою «сім’єю» Сергій не розмовляв.

«Я просто вчився в коледжі, розмовляв з друзями, з якими там познайомився», – розповів хлопець, який там освоював напрям автомеханіки.

На щастя, ставлення в тій родині до нього було не жорстоким, однак увесь час його не покидала думка про те, що він повинен повернутися на Батьківщину. Допомогу знайшов в інтернеті.

«Я хочу повернутися з РФ в Україну», – повідомлення, яке відправив Сергій у одному з чат-ботів і отримав відповідь, що йому в цьому допоможуть.

Вчора його зустріли на кордоні з Україною й він щасливий, що нарешті вдома.

На запитання, що відчув, коли перетнув кордон з Україною, Сергій з найщирішою усмішкою відповів, що був дуже радий.

На вокзалі, де його очікували, поблизу Поїзда святого Миколая від «Укрзалізниці» хлопець отримав необхідний для навчання подарунок від Голови Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурата Шахіна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus