USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

В Узбекистані прорвало дамбу водосховища: затоплені селища, тисячі евакуйованих

1 Травня 2020 19:22
У Сирдар’їнській області Узбекистану прорвало дамбу Сардобінського водосховища. Через інцидент затопило навколишні селища, тисячі людей евакуювали.

Місцеві жителі розповідають, що о 6 годині ранку 1 травня їх розбудив сигнал тривоги, пише "Радіо Свобода".

«У Сирдар’їнській області на Сардобінському водосховищі прорвало одну із дамб. Спершу вода затопила населений пункт, відомий як 1А радгосп. Згодом дійшла до інших навколишніх сіл.

Співробітники міліції кричали на вулиці: Вставайте, біжіть у бік Джизака, прорвало дамбу», – розповідає очевидець.

За його словами, люди взяли документи та вийшли на вулицю. Потім почали на автівках втікати із селища. Вода поширювалася з великою швидкістю. Очевидець додав, що наразі радгоспи 1 та 1А повністю під водою.

Інформації про жертв чи постраждалих немає. Однак відомо, що вода затопила селище Кургантепа. З нього та навколишніх населених пунктів евакуювали майже 11,6 тисячі людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus