USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Благодатний вогонь зійшов у Єрусалимі

30 Квітня 2016 16:41
Тисячі прочан у Велику суботу, 30 квітня, побачили сходження благодатного вогню в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі, - пише "Інтерфакс".

Священний вогонь з'явився в кувуклії під час молитви Єрусалимського патріарха Феофіла. Це відбувається щороку перед православним Великоднем. Кувуклія - це капличка, споруджена, як вважають, над місцем поховання Ісуса Христа.

Патріарх передав святиню віруючим, які запалили від неї зв'язки з 33 свічок - стільки років було Христу.

Перед сходженням вогню двері кувуклії опечатали великою восковою печаткою. Це означає, що її огляд закінчено, і в ній немає нічого, щоб запалити вогонь звичайними засобами.

Храм уже був вщерть повний прочан - як місцевих православних арабів, так і іноземних паломників. Незабаром після опечатування в храм вбігла православна арабська молодь, яка обов'язково присутня на церемонії. Молоді люди сиділи на плечах один в одного і просили Матір Божу і Ісуса Христа дарувати благодатний вогонь. При цьому вигукували: "Наша віра - права, наша віра - православна".

Незадовго до появи патріарха Феофіла з дверей кувуклії зняли печатку. В печеру внесли велику лампаду і 33 свічки. Потім патріарх зайшов і люди на площі почали молилися, просячи дарувати вогонь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus