USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

В облраді побоюються за українську мову на Волині

9 Лютого 2011 09:51
На Волині може скоротитися фінансування заходів, спрямованих на підтримку та розвиток української мови

Про це заявила депутат обласної ради Валентина Блінова 7 лютого на засіданні постійної комісії з питань духовності, релігій, освіти і науки, культури, засобів масової інформації Волинської облради.

Причиною такого занепокоєння стало те, що у новій Регіональній програмі розвитку культури, мистецтва і туризму в області на 2011-2015 роки немає окремого розділу підтримки української мови.
Начальник Управління культури та туризму Волинської ОДА Володимир Лисюк повідомив, що у початковому проекті Програми був спеціальний розділ, присвячений мові.
«Однак, коли ми його почали детальніше аналізувати, то розділ, на наш погляд, звівся до деяких дріб’язкових питань, якими й так займаються у наших установах культури. Тому ми вирішили пункти з розділу про мову включити в текст інших розділів», - пояснив Володимир Лисюк.
Зокрема про це йдеться у розділі про забезпечення діяльності бібліотечних установ. Посадовець наголосив, що вони продовжать поповнювати книжкові фонди бібліотек, насамперед україномовною літературою. Крім того, передплачуватимуть періодичні видання, які друкуються винятково державною мовою.
«В нашій області не має проблеми з розвитком та підтримкою української мови. Хіба фестиваль «Берегиня», це не розвиток української мови? Це напевно, єдиний в державі фестиваль українського фольклору», - похвалився Лисюк.
«Також у лютому ми будемо проводити фестиваль хорового мистецтва імені Лесі Українки. Там виконуватимуться винятково українські пісні», - продовжував Лисюк називати заходи, які підтримують і розвивають українську мову на Волині.
«А ще плануємо придбати україномовні драматичні твори для театральних постановок», - розвіяв побоювання депутатів Володимир Лисюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus