USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україну їде церковна комісія з Константинополя

3 Жовтня 2009 11:50
Священний синод Константинопольського патріархату ухвалив рішення створити спеціальну комісію, яка сьогодні прибуде до Києва для «детального вивчення церковної ситуації в Україні». Про це 3 жовтня інформують «Волинські Новини».
4-5 жовтня представники Константинопольського патріархату зустрінуться з предстоятелем Української Автокефальної Православної Церкви (УАПЦ) митрополитом Київським і всієї України Мефодієм. Це рішення стало реакцією на лист Священного синоду УАПЦ Вселенському патріарху Варфоломію з проханням прийняти УАПЦ до складу Вселенського (Константинопольського) патріархату на правах автономії - повідомляє УНІАН
В Українській Православній церкві Київського патріархату (УПЦ КП) задоволені, що Вселенський патріархат не припиняє докладати зусиль щодо налагодження церковного миру в Україну. «Делегації Вселенського патріархату вже неодноразово приїжджали до України, так само як і делегації українських церков їздили до Константинополя, поки це ні до чого не призвело. Однак ми раді, що Константинополь не припиняє докладати зусиль щодо налагодження церковного миру в нашій країні», - сказав глава інформаційно-видавничого відділу УПЦ КП єпископ Євстратій.
В Українській Православній церкві Московського патріархату (УПЦ МП) вітають візит делегації з Константинополя. «Переговори - це добре. Проте ми залишаємося на позиції, що будь-яке рішення щодо України не може ухвалюватися одноосібно Вселенським патріархом без узгодження з Російською Православною церквою», - відзначив прес-секретар голови УПЦ МП митрополита Володимира протоієрей Георгій Коваленко.
Попередній візит делегації Константинопольського патріархату до Києва відбувся влітку минулого року з нагоди 1020-річчя Хрещення Русі на запрошення Президента України Віктора Ющенка. Тоді делегацію очолив Патріарх Константинопольський і Нового Риму Варфоломій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 3 Жовтня 2009 18:54
і кому воно треба? інформація пробула на сайті 7 (сім) годин, і нікому вона не інтересна
Сергій Показати IP 3 Жовтня 2009 20:30
Для чого? Горілочки попити? хто вони для української землі? хазари? Знаймо собі ціну!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus