USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вчені придумали, як зробити тістечка і піцу більш корисними

30 Листопада 2022 00:53
Додавання корисної для травлення клітковини без шкоди для привабливості страви незабаром може стати набагато простішим. Вчені розробили волокно, яке може зробити будь-яку страву корисною.

Як повідомляє Science Alert, вчені з Університету RMIT в Австралії розробили продукт з модифікованого крохмалю, який можна додавати в їжу без впливу на смак, колір або текстуру.

Він називається FiberX і виготовляється з природних крохмалів, в тому числі пшениці, кукурудзи та маніоки. Як і справжня клітковина, він не піддається переварюванню в кишечнику людини, дозволяючи мікроорганізмам покращувати процес травлення.

Нове волокно можна додавати до продуктів з низьким вмістом клітковини, як-от тістечка та піца, щоб зробити їх кориснішими. Також FiberX можна додавати в продукти з низьким вмістом калорій або низьким глікемічним індексом, що важливо для діабетиків.

«Наш продукт навіть не помітний після додавання. Це схоже на те, як батьки ховають овочі в дитячу їжу, щоб зробити її більш поживною», – пояснює технолог харчових продуктів, доцент з Університету RMIT.

Клітковина – це харчові волокна, які переробляються корисною мікрофлорою кишківника. За рахунок ферментації бактерії отримують енергію для розмноження і побудови нових клітин. Вона є необхідним компонентом їжі, разом з білками, жирами і вуглеводами.

Користь клітковини:

Клітковина регулює перистальтику кишківника;

Знижує рівень холестерину в крові;

Зв’язує жовчні кислоти;

Трохи знижує рівень цукру в крові;

Клітковина нормалізує мікрофлору кишківника і проявляє пребіотичну дію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 30 Листопада 2022 11:00
а ще можна їсти макулатуру. нібито наївся, а користі ніякої

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus