USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Вчені створили вакцину проти наркотиків

28 Серпня 2017 20:35
Група американських вчених створила вакцину, яка зможе захищати мозок людини від дії героїну і синтетичних опіоїдів. Препарат вже успішно протестували на мишах, повідомляє 24 канал.

У виданні зазначають, що опіоїди складаються з невеликих молекул, які майже не розпізнаються імунною системою, тому людина не може протистояти їх впливу. А щоб активувати захист організму, особливо мозку, фахівці створили препарат на основі гаптенів – невеликих молекул, які самі по собі не мають імуногенності, але набувають її, приєднуючись, наприклад, до білків.

Після введення комплексу такого гаптен-антигену в організм пацієнта захисні системи реагують на присутність антигену і заодно вчаться розпізнавати молекули з опіоїдною структурою. Саме тому, гематоенцефалічний бар'єр, що розділяє кровоносну систему і мозок людини і не дозволяє проникнути наркотичним речовинам.

Науковці мають надію, що вакцина дозволить зменшити залежність пацієнтів від наркотиків і знизити кількість смертей від передозувань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus