USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вчені виявили раніше невідому картину Ван Гога. Фото

2 Вересня 2022 00:57
Під час недавнього дослідження британські вчені відтворили прихований портрет двох оголених чоловіків, які борються, намальованих легендарним голландським художником Вінсентом Ван Гогом. Портрет було стоверно 135 років тому.

Виявлений твір перебував під шаром іншого твору художника – квіткової картини. Ван Гог повторно використав полотно, пише Express.

Під час проєкту, який тривав 5 місяців, нейробіолог Ентоні Бурашед та фізик Джордж Канн відтворили картину у повному кольорі за допомогою тривимірних текстурованих мазків.

«Зображення борців намальовано під «Натюрмортом з луговими квітами та трояндами», створеним у 1886-1887 роках олією на полотні розміром 10×80», – сказали експерти.

Вченим достеменно невідомо, чому Ван Гог зафарбував двох борців. Проте художники зазвичай повторно використовують полотно для економії коштів або тому, що вони незадоволені результатом.

Наразі картина перебуває у голландському музеї Креллер-Мюллер.
Картина з борцями була намальована під «Натюрмортом із луговими квітами та трояндами»

Дослідники навчили алгоритм моделювати те, як могла виглядати оригінальна картина, виходячи з мазків голландського художника, використаних у сотнях різних робіт.

«Наскільки наш варіант схожий на оригінальну картину, зараз неможливо сказати. Однак те, що ми створили, є дуже переконливим і є найкращим припущенням, яке ми можемо сьогодні отримати за допомогою сучасних технологій», – пояснили фахівці.

Проте вони визнали, що технологія недосконала, оскільки хоча рентген і виявляє широкі контури, це статистичний метод інтерпретації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus