USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Вчені з'ясували, що викликає «мозковий туман» під час COVID-19

15 Лютого 2021 15:14
У людей, які перехворіли на коронавірус, можуть залишатися негативні наслідки, в тому числі сплутаність свідомості, яка отримала назву «мозковий туман». Виявити основну причину цього стану допомогло нове дослідження вчених.

Про це пише Кореспондент з посиланням на Science Аlert.

Вчені з Меморіального онкологічного центру ім. Слоуна Кеттерінга (MSK) в Нью-Йорку провели скринінг спинномозкової рідини 18 онкохворих, які відчували неврологічну дисфункцію (енцефалопатія) після зараження вірусом SARS-CoV-2.

Як передбачалося спочатку, причиною симптомів їхнього «мозкового туману» могла бути вірусна інфекція, що тривала. Однак мікробіологічний аналіз рідини, яку взяли при спинномозковій пункції, не виявив жодних ознак вірусу, що дозволяє припустити, що пацієнти вилікувалися від COVID-19.

Читати ще: «Потрібно лікувати людину, а не аналізи». Луцький лікар розповів, як відновити нормальний ритм життя після COVID-19

Виявилося, що в деяких випадках коронавірусу надмірне виробництво цитокінів (широка категорія білків, які беруть участь у передачі сигналів в імунній системі), призводить до так званого цитокінового шторму, який може викликати гостре запалення і навіть спричинити смерть. Потік цих запальних хімічних речовин в імунній системі просочується в мозок, викликаючи симптоми енцефалопатії.

Як зазначають вчені, в пом’якшенні «мозкового туману» у пацієнтів можуть бути корисні протизапальні препарати.

Раніше американські вчені під час досліджень виявили, що протираковий препарат «Плітідепсин» майже в 30 разів ефективніше пригнічує розмноження коронавірусу, ніж «Ремдесивір».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus