USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Велика Волинь у ТОПах України. ІНФОГРАФІКА

2 Липня 2013 10:21
Озеро Світязь, Луцький верхній замок та інші пам'ятки архітектури та природні творіння потрапляли до ТОПів України.

На Волині проаналізували найбільш популярні туристичні ТОПи на предмет представлення у них об’єктів Великої Волині, - пише сайт Travel.volyn.

Майже два десятки об’єктів «відмітились» у наведених нижче ТОПах, деякі навіть по декілька разів.

Волинь і 7 чудес України
Найвідомішим та популярним в Україні був і залишається конкурс «7 чудес України». Вперше в рамках цього конкурсу було визначено 7 історико-архітектурних чудес України. Жоден з об’єктів Великої Волині не потрапив до сімки найкращих. Проте, замковий комплекс Острога потрапив у 10-ку, отримавши спецномінацію, а ще два об’єкти, які засвітились у переможному списку 21-го об'єкта –Луцький замок (16 місце) та Свято-Успенська Почаївська лавра (20 місце).

Результати тоді визначались відкритим голосуванням, тому в цій ситуації враховувався момент популярності, «розкрученості» об’єкта. Мабуть треба визнати, що у випадку розвитку туризму, якраз цей показник відіграє ключову роль.

Волинь та «7 природних чудес України»
Цього разу нас чекав тріумф, оскільки озеро Світязь в цьому конкурсі потрапило в «чудеса» на 6-те місце. Це досить справедливе твердження, оскільки Світязь за багатьма критеріями є озером «НАЙ» в Україні: НАЙбільше прісноводне, НАЙглибше, НАЙчистіше. Крім того, озеро вирізняється молекулярним складом води та вмістом у ній срібла. Окрім Світязя, у список 21-го «чуда» від Волині потрапили Базальтові стовпи (геологічний заказник у Костопільському районі Рівненської області).

Волинь та «7 чудес України: замки, фортеці, палаци»

У конкурсі «7 чудес України: замки, фортеці, палаци» 1 місце посів Луцький Верхній замок. Доповнив список Дубенський замок (20 місце).

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus