USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Великоднє сонечко Волині засяяло у Володимир-Волинському музеї

2 Квітня 2015 22:00
Майстер-класи із писанкарства «Великоднє сонечко Волині» сьогодні, 2 квітня, організували студенти Володимир-Волинського педагогічного коледжу для родин першокласників міської школи-гімназії. Проходило це дійство у Володимир-Волинському історичному музеї.

Вісім родин, чиї дітки навчаються у першому класі школи-гімназії, виявили бажання навчитися цьому прадавньому українському мистецтву. А за вчителів їм були справжні майстри писанкарства – студенти спеціальності «Образотворче мистецтво» Володимир-Волинського педагогічного коледжу, які є вихованцями зразкового художнього колективу мистецької студії «Писанки княжого граду».

Та перш ніж стати до справи писанкарства, учні школи-гімназії влаштували для усіх присутніх великодні віршування, які згодом музично-поетичною композицією продовжила вчитель Оксана Шестилюк.

Керівник мистецької студії «Писанки княжого граду» і викладач Володимир-Волинського педагогічного коледжу Леся Дембровська не без гордості представила студентів, яких сама навчає і які сьогодні мистецтву писанкарства навчали юних гімназистів та їх батьків: Ольга Любохинець, Євгенія Свистун, Марія Категова, Катерина Менкунець, Руслана Бабійчук, Тетяна Галів, Тетяна Мосорук та Світлана Хоружик.

Сама Леся Дембровська є членом спілки народних майстрів Волині. Її роботи, а також 37 її вихованців є в цьогоріч випущеному Волинським краєзнавчим музеєм альбомі «Писанки ХХІ століття».

«Ідея проведення мистецького заходу «Великоднє сонечко Волині» народилася несподівано. Коли студенти прийшли в гімназію та зустрілися з класним керівником першого класу Оленою Жуйводою, то подумали, що маємо хороший творчий потенціал і повинні його показати. Бажання творити є у студентів, адже вони вже готові вчителі образотворчого мистецтва, а в дітей є бажання написати та створити щось. Так і виникла думка організувати майстер-клас із писанкарства», - розповідає пані Леся.

Майстер-класи з оздоблення великодніх яєць не були лише традиційними, студенти вчили робити писанки у стилі декупаж, аплікацію з манки, оздоблювати яйця бісером, розмальовувати, робити писанку-мотанку та писанку-травянку. Самі такі писанки, але вже завершені, бути виставлені в музейній експозиції.

«Мистецтво писанкарства слід реалізовувати тому, що писанка є золотим символом України. Писанка – це невичерпна скарбниця творчості, джерело натхнення та мало досліджене мистецтво, яке треба продовжувати. Я вважаю, що світ буде існувати доти, доки люди будуть писати писанки. Сьогодні це є дуже актуально, адже живемо в такий час, коли потрібно кожен день згадувати про доброту, людяність, доброчинність», - зазначила Леся Дембровська.

У найближчу суботу студенти

Володимир-Волинського педагогічного коледжу на ярмарку, що проходитиме у княжому місці, продаватимуть свої писанки, а виручені кошти передадуть на придбання автомобіля швидкої допомоги, який педколедж придбає і передасть одній із бригад, що боронить Україну на сході.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Писанкар Показати IP 2 Квітня 2015 22:43
Так не тільки містом контрабандистів, але і центром писанкарства стати можна...
Студент Показати IP 3 Квітня 2015 08:04
Видно що музей не сидить , а працює в тандемі з наставниками молоді , вносячи своєю непосильною працею вагомий внесок у розвиток духовності нашого " княжого" міста. Так тримати , колектив музею!!! Я гордий і радий за Вас! Слава тим , хто міцно іде по стезі духовності і патріотизму!
007 Показати IP 3 Квітня 2015 09:40
Хоч якась організація у Володимирі- Волинську займається благородної і потрібною справою. А то дійсно Владімір вже як відома столиця котрабанди і корупції. Хоча шо той музей- працють ті люди там за мінімальний мізер, будинок музею обдертий. Помощі напевне ніякої від Петра Даніліча не мають. Не ремонтують.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus