USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Верховна Рада виділила додаткових 270 млрд гривень на оборону

17 Серпня 2022 13:50
Сектор безпеки і оборони України отримає додатково 270 мільярдів гривень фінансування. Відповідний законопроєкт вже розглянула Верховна Рада і майже одноголосно його підтримала.

Про це повідомив член Комітету Верховної Ради з питань бюджету Валерій Гнатенко в ефірі телемарафону, передає ТСН.

«Якщо казати про суму, яка буде достатня для нашої перемоги, то сьогодні жодна з гілок влади не скаже цю суму, тому що цих коштів багато не буває, і їх завжди бракує», – зазначив Гнатенко.

За його словами, це вже 9-та норма поправки нашого бюджету цого року.

«Бюджет, який ми ухвалювали минулого року – це 1 трлн 300 млрд. Цього року в поправках ми вже 1 трлн 200 млрд грн направили на підтримку нашої обороноздатності. Я думаю, якщо ми до цього питання не будемо повертатися обличчям, то перемога буде вікладатися на невизначений час», – наголосив Гнатенко.

Урядовець переконаний, що сьогодні не варто торгуватися з цим питанням.

«Тому гроші були виділені. Я сподіваюсь, що будуть видані всі необхідні придбання, заробітні плати нашим військовим, необхідне обладнання, яке потрібно придбати і ми зможемо його вчасно закупити у наших постачальників», – сказав Гнатенко.

Як ми писали, 15 серпня Верховна Рада підтримала указ Президента України Володимиром Зеленським, відповідно з яким воєнний стан продовжено ще на 90 днів – до 21 листопада. На такий же строк продовжено терміни мобілізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus