USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ветерани Волині жаліються на недостатню увагу до їхнього здоров’я

11 Вересня 2009 10:13
Хоч які б були закони про пільги для ветеранів, однак їхнє фінансування здійснює лише один – Закон України «Про Державний бюджет». Таку думку висловила заступник начальника головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Світлана Ремезовська під час засідання координаційної ради обласних громадських ветеранських організацій, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Чимало нарікань під час засідання координаційної ради озвучили голови ветеранських організацій області. Вони жалілися на великі ціни на ліки, недостатню кількість путівок у санаторії і те, що в літній період ветеранів взагалі у них не оздоровлюють. Також незадоволення викликає те, що лікарі не виписують безкоштовних рецептів.
 
Тому під час свого виступу Світлана Ремезовська зауважила, що всі закони про пільги ветеранам гарантує лише один – Закон України «Про Державний бюджет». Що стосується путівок у санаторії, то тут існує низка проблем. По-перше, брак коштів. Адже цього року на область виділили лише 325 путівок на всіх ветеранів війни. Крім того, розподіл їх здійснює Міністерство праці та соціальної політики, і часом у санаторії в тих областях, що ветеранам не завжди вистачає коштів та здоров’я, аби туди доїхати. За цієї причини обласна влада не може влаштувати їхній відпочинок у літній період.
 
На лікування ветеранів, за інформацією заступника начальника управління охорони здоров’я ОДА Івана Грицюка, цьогоріч бюджетами районів та міст області передбачено 402,8 тисячі гривень. Станом на 1 липня лікування профінансовано лише на суму 155 тисяч гривень. Щодо питання лікування, то заступник губернатора Святослав Кравчук зазначив, що варто посилити профогляди як профілактику захворювань, щоб спеціальні бригади виїжджали у села. «Тут є дуже багато недоопрацювань», – наголосив посадовець.
 
Крім цього, Світлана Ремезовська розповіла, що цього року прийнято рішення про здійснення капремонту в помешканні 101 ветерана, і лише дев’ятьом відмовили. Робіт уже здійснено на 428 тисяч гривень. Щодо пільгових перевезень, то це питання лишається проблемним. Наразі борг перевізникам перевищує два мільйони гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus