USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Від Лесі Українки до кіно: волинські школярі презентували власні дослідження на масштабній онлайн-події

19 Листопада 2020 18:52
18 листопада 2020 року відбулася ІІІ обласна учнівська науково-практична конференція «Волинь і волиняни в історії та культурі України». Карантинні обмеження призвели до того, що захід вперше відбувся в онлайн-форматі.

До конференції долучилися більше як півсотні юних дослідників з Горохова, Павлівки, Забороля, Прилісного, Світязя, Штуня, Любомля, Старої Вижівки, Луцька, Ковеля, Володимира-Волинського та інших куточків області.
Обговорення проходили у п’ятьох напрямах: «Історія Волинського краю в особах», «Волиняни – учасники АТО, ОСС і волонтерського руху», «Звичаї, обряди, фольклорна спадщина Волині», «Пам’ятки історії та культури Волині» та «Краєзнавчі дослідження».

Унікальну інформацію та практичні майстер-класи з проведення наукових досліджень, учні та їх наставники отримали від гостей конференції, знаних науковців Волинського національного університету імені Лесі Українки – Юрія Громика, Світлани Богдан, Сергія Романова, Галини Малеончук, Тетяни Яцечко-Блаженко.
Робота конференції тривала на секційних засіданнях аж до вечора. Учні набували перший науковий досвід, презентуючи результати своїх пошуків та спілкуючись із досвідченими дослідниками. Тези доповідей увійшли до збірки, яку разом із сертифікатом отримають усі учасники конференції.
Організатори конференції – Волинська обласна Мала академія наук спільно з управлінням освіти і науки Волинської облдержадміністрації та Волинським національним університетом імені Лесі Українки – запрошують усіх охочих до участі у конференції вже у 2021 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus