USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

Від Луцька можна чекати літературного вибуху, ‒ Процюк

18 Квітня 2012 17:53
Обласний центр Волині став літературним містом, оскільки тут живе багато талановитих письменників. Відтак, від Луцька можна чекати літературного вибуху.
Про це український письменник Степан Процюк розповів під час чату «ВН» 18 квітня.
Майстер слова Степан Процюк прибув до Луцька, аби презентувати книгу есеїв «Тіні з’являються на світанку».
«Я у Луцьку був давніше. Може, десь 10 років тому, коли була презентація у бібліотеці. Тоді я ночував удома у Василя Слапчука. Ми сперечалися цілу ніч, тоді трохи вживали алкоголь, вся ніч пройшла у жвавих дискусіях. Саме цим мені запамʼяталося місто», ‒ пригадав письменник.
Окрім того, Степан Процюк додав, що Луцьк у нього асоціюється із видавництвом «Твердиня» і його директором Миколою Мартинюком, а також волинськими письменниками, такими як Володимир Лис.
«Луцьк ‒ літературне місто. Воно ментально українське. Це якась дуже цікава енергетична зона. Щось тут є таке. Від літературного Луцька можна чекати вибуху», ‒ сказав Степан Процюк.
Довідково:
Степан Процюк народився у 1964 році на Львівщині. Він був одним із учасників поетичного угруповання «Нова Дегенерація». Її також представляли молоді поети з Івано-Франківська ‒ Іван Андрусяк, Іван Ципердюк. У кожного з цих трьох літераторів склалися дуже несхожі мистецькі долі.
Степан Процюк перейшов від поезії до прози, захопився психоаналізом і дуже активізувався в просторі сучасної української літератури. Зокрема, набрали широкого розголосу його книжки ‒ біографія Василя Стефаника «Троянда ритуального болю» та збірка есеїв «Аналіз крові». Його твори зазвичай стосуються і особистого «я», і загальнолюдського «ми», ‒ повідомляла «Українська правда. Життя».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
В ногу з ПРЕЗИДЕНТОМ Показати IP 19 Квітня 2012 08:39
Точно! Обвал гривні почнеться з ВОЛИНІ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus