USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Відмову від щеплення чиновники вимагають документувати

21 Червня 2010 09:49
Для того, аби дитина, яка не пройшла вакцинацію, поступила в школу або виш, причини відмови від щеплень батьки повинні задокументувати в медичному комітеті.
Про це під час ефіру на Волинському радіо 17 червня повідомив заступник начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Іван Грицюк.
Грицюк зазначив, що календар щеплень – це не «бюрократична відговорка», а календар, який розроблений на основі досліджень спеціалізованих інститутів та затверджений у міністерстві охорони здоров’я.
При вакцинації батькам дитини лікарі повинні пояснити яку вакцину і проти чого вони збираються вколоти, показати термін придатності препарату та пояснити можливі ускладнення від дії профілактичних ліків.
За словами Грицюка, попередня діагностика пацієнта перед застосуванням вакцини проводиться в тому випадку, коли згідно з картою розвитку дитини існують на це передумови. Для прикладу, захворювання або алергічні реакції, які можуть викликати ускладнення або бути протипоказаннями.
Юридичні бар’єри під час вступу не щеплених дітей спричинені можливістю розповсюдження інфекцій та хвороб, - пояснив Грицюк. Проте, якщо батьки можуть пред’явити документовану мотивовану відмову від вакцинації, проблем зі вступом бути не повинно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
goodok Показати IP 21 Червня 2010 10:20
Про які інститути охорони здоров'я можна говорити, якщо міжнародні організації тієї ж ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я гребуть бабло на фальшивих свинячо-пташиних грипах? Ці прививки - злочин проти свободи людини. А ще більший злочин - виставляти батьків, котрі відмовились від нових вакцинацій, "ворогами народу". А от якщо вакцина вводиться, от тут і треба робити суворий контроль: хто, коли і як робить щеплення, хто привіз та продав вакцину, чи немає часом за кордоном застережень у використанні, про які нашим людям ніколи не скажуть, тощо. Не здивуюсь, якщо в найближчий період вийде нова постанова про обовязкове використання "ТАМІФЛЮ", якого тонами завезли в Україну, а термін придатності закінчуєтсья 31.12.2010р! Будьте обережні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus