USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Відомий скрипаль подарував лучанам «один день в Парижі»

11 Квітня 2019 09:55
Перенестися на декілька годин у Париж, надихнутися його атмосферою та відчути усю романтичну душу відомого міста – саме таку можливість подарував лучанам відомий скрипаль-романтик Святослав Кондратів, який працює в жанрі pop-violin. Він – один з небагатьох, хто намагається нести інструментальну музику в маси, поєднуючи у програмі своїх виступів класичні твори із власними композиціями. Українському слухачеві Святослав відомий музичними відео, які знімає у різноманітних куточках планети на авторські композиції.

Ексклюзивну програму «Один день в Парижі» у рамках весняного туру маестро представив поціновувачам його творчості 10 квітня у Палаці культури міста Луцька.

Презентацію свого виступу Кондратів розпочав з короткої розповіді про те, що ж лягло в основу назви концертного туру.

«Один день в Парижі це багато чи мало? Я впевнений, що для кожного з вас є своя відповідь на це запитання, як і у кожного з вас буде своя історія кохання до цього прекрасного міста. Є і в мене така історія. Ми знімали кліп і поверталися додому, у нас був один день на пересадку в Парижі. І що робити один день в Парижі? І от наш концертний директор сказала, що за один день треба написати композицію і зняти на неї кліп. Я написав композицію – танго, яке так і назвав «Один день в Парижі». Ми навіть встигли до нього зняти музичне відео.

Париж мене надихнув, ми прилетіли додому і я написав ще декілька композицій. А потім переслухав найкращі французькі пісні, написав до них своє аранжування, запросив класних музикантів – так і народився проект «Один день в Парижі», – поділився маестро.

Першою для лучан прозвучала композиція французького співака і музиканта Джо Дассена «Якщо б не було тебе».

«Цією композицією я хочу підкреслити усю романтичність Парижа. Та хочу нагадати, що дідусь відомого французького співака був родом з Одеси, тому Джо Дассена ми якоюсь мірою також можемо вважати українським співаком», – звернувся до слухачів скрипаль.
Наступну композицію «Еlle», що в перекладі означає «вона», артист присвятив усім жінка. Потому ще звучали для лучан авторські композиції «Парижанка», «Для тебе», «Один день в Парижі» тощо.

Розповідаючи звідки ж виникла назва композиції «Парижанка», маестро пригадав кумедну історію, яка сталася з ним у цьому чудовому місті.

«Я давно хотів побачити, які ж вони ці справжні парижанки. Чи такі, якими їх показують у фільмах, – вишукані, жіночні та натхненні. І от іду я вулицею, а мені назустріч – йде чарівна жінка, романтична, піднесена, гарно та вишукано вбрана. Ну от, думаю я, це дійсно справжня парижанка. І коли вона підійшла ближче, я почув, що розмовляє вона українською....І я ще раз переконався, що найгарніші та найчарівніші жінки – це наші українки», – з посмішкою пригадує скрипаль.
Відому ж композицію Енніо Моррікконе з французького кінофільму «Професіонал» маестро виконав на унікальній скрипці зі скла українського майстра Олега Шевчука.

А улюблені мелодії Мішеля Лєграна, Шарля Азнавура «Історія кохання», Джо Дассена та Едіт Піаф «Падам» звучали в оригінальному аранжуванні Святослава Кондратіва вишукано та натхненно.

Шанувальники таланту Святослава Кондратіва бурхливими оплесками віддячували скрипалю за натхненне та чуттєве виконання кожної композиції, яка дозволяла їм хоч на декілька хвилин поринути в романтичну атмосферу Парижа та торкнутися душі одного з найвідоміших міст світу.
А наостанок местро пообіцяв, що незабаром знову завітає до Луцька та потішить лучан своїм талантом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus