USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Відстій: яку музику слухають українці на YouTube

16 Травня 2018 19:11
Сервіс YouTube із 10 травня розширив свої музичні чарти на 44 країни, до яких увійшла й Україна.

Зауважимо очевидне: тут ідеться про аудиторію, яка активно користується інтернетом - переважно це мешканці міст і не надто старі люди. І все одно, в українському топі практично відсутні пісні "світового" рівня. Домінує російськомовна і, на думку редакції, не надто високоякісна музика, пишуть Тексти.org.ua.

Зокрема, чарт «Топ-пісні» відображає композиції, які сумарно набрали найбільше переглядів, включно з офіційним кліпом, лірик-відео, фан-відео тощо.

Ми зробили інфографіку щодо всіх пісень, які набрали понад півмільйона переглядів:
Для мазохістів: самим подивитися, що собою являють ці пісні, можна тут. Хто не в курсі, навіть "Халіб" - це все одно насправді російськомовний, лише дещо "присхіднений" поп-реп-шансон, якось так.

У «Топ-відео» – лише перегляди офіційних кліпів. Ситуація не менш гидка й печальна, даруйте за емоційну оцінку:
До рейтингу «Топ-виконавці» артисти потрапляють за сумарною кількістю переглядів усіх їхніх відео, включно з живими виступами та колабораціями.

Найпулярніший "україномовний" - той самий Олег Винник, котрий "Вовчиця", а зовсім не Океан Ельзи, як ви б могли подумати.
Помітно певні неузгодженості - чому нема Кіркорова в топі, якщо його одне відео набрало понад мільйон. Але це питання до Ютуба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
d Показати IP 16 Травня 2018 19:27
Випустіть щось краще тоді критикуйте. ОЕ відстій ще той, а ще пару маразматичних викриків на сцені і його тільки славаукраінці слухати будуть. Від Винника верне за кілометр
Анонім до d Показати IP 17 Травня 2018 14:28
більшість творів Вакарчука - це шедеври сучасної музики, проте геніальні музичні композиції приносять задоволення не кожному вуху, більшості достатньо "тілі-тілі-тралі-валі"
Alex Показати IP 16 Травня 2018 19:56
На Євробаченні вже ми побачили "нашу прелєсть", супер якісний контент. Спорити можна багато, але на "вкус и цвет фламастеры разные" і розказувати що люди щось слухають не те, це низько!
Сергій Показати IP 16 Травня 2018 20:06
Те відчуття, коли ти слухаєш SOAD, і без поняття, що то за люди в чартах )).
DJ Показати IP 16 Травня 2018 20:21
А ви хотіли мабуть так: 1-Ок. Ельзи 2-Ок Ельзи 3-Винник 4-КУщ калини над рікою 5-Несе Галя воду 6-Я кажу ні
пффф до DJ Показати IP 17 Травня 2018 00:37
а що одним українським контентом ютуб обмежений?
Відстій Показати IP 16 Травня 2018 20:26
Невже наші люди таке музичне лайно слухають? Де якісь блюз виконавці чи рок виконавці світового рівня? Може класика.....ні тут один несмак. До речі де Махнатіка діли??
123 Показати IP 16 Травня 2018 21:16
Таке враження, що світові поп-виконавці - це вже верх музичного смаку . Коли взагалі в масі своєї люди цінували дійсно щось цінне? І не тільки у музиці... Попса- вона і в Африці попса. І навіть англійська мова не зробить її високим мистецтвом.
Добре до 123 Показати IP 16 Травня 2018 23:13
Назви цінне що можно слухами і для душі і отрива
Волиняночка до Добре Показати IP 17 Травня 2018 07:20
Цінним є те, що зберігається у віках. Не кажу, що для розваг потрібно слухати, наприклад, Моцарта чи Пахельбеля у класичному виконанні, але не потрібно попсою виміряти музичні смаки та рівень культури людини. Якщо ви розумієте складні класичні речі, то вам навіть продвинута європейська та американська попса буде примітивом. Але бувають виключення. Масова культура ніколи не була і не буде вшановувати високе музичне мистецтво, тому і не потрібно тут когось принижувати за музичні смаки. Хочу- слухаю Кіркорова, хочу - леди Га-Га, але розумію, що мине століття і їх пісні навряд чи хто згадає.
До автора статті Показати IP 16 Травня 2018 22:12
Вибачте, але це не ваш особистий блог, а офіційний ЗМІ. Неприємно читати відверто суб'єктивну думку.
хехъ Показати IP 17 Травня 2018 06:06
человек волен слушать то, на что указывают его психо-гормональное развитие... На это и расчет.
Metaller555 Показати IP 17 Травня 2018 09:57
Те відчуття, коли ти все життя слухаєш metal і, на щастя, без поняття, що то за люди в чартах )).
Коза Показати IP 18 Травня 2018 14:43
Ем... Жодного "хіта" з першого переліку не чула. Ой, обманюю - "Милион алых роз" звучить знайомо, але Крид не знаю. Український контент майже не слухаю, у порівнянні з англомовним. На жаль, його потрібно шукати, не вистачає часу. А англійський слухаю по закордонних музканалах. Якщо щось сподобалось - завантажую. Російський і наш російськомовний не слухаю взагалі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus