USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Відтепер номерні знаки для автомобілів зможуть виготовляти і приватні компанії

7 Березня 2024 09:51
Відтепер суб’єкти господарювання різних форм власності зможуть виготовляти номерні знаки для автівок.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий.

«Ще одна важлива зміна, спрямована на покращення роботи сервісних центрів МВС. На нормативному та технічному рівнях врегульовано можливість виготовлення номерних знаків суб’єктами господарювання різних форм власності», – заявив він.

Заступник міністра пояснив, що суб’єкти господарювання, які мають намір провадити діяльність із виготовлення номерних знаків, зможуть подати до Головного сервісного центру МВС перелік документів, визначених у Порядку, затвердженому постановою Кабінету Міністрів від 25 липня 2023 року № 774.

За його словами, якщо всі документи відповідатимуть вимогам, то ГСЦ МВС упродовж п’ятьох днів після надходження документів повідомляє суб’єкту господарювання про приєднання до реєстру субʼєктів господарювання. Ці компанії після приєднання до відповідного реєстру зможуть виготовляти номерні знаки на вибір особи з окремими буквено-цифровими комбінаціями із серіями ОА, ОВ, ОС, ОЕ, ОН, ОІ, ОК, ОМ, UB, UC, AG, AJ, DB, NA, що врегульовано наказом МВС України від 30 січня 2024 року № 53.

Читати ще: Хотів помститися працедавцю: встановили зловмисника, який у Луцьку розбив вікна у автомобілях таксі «Болт»

«Тобто, процес присвоєння буквено-цифрової комбінації, виготовлення й видачі номерних знаків буде ще більш прозорим і позбавленим втручання посадових осіб», – розповів він.

При цьому заступник міністра повідомив, що станом на сьогодні жоден суб’єкт господарювання не був включений до Єдиного реєстру транспортних засобів, бо ці нормативні зміни було ухвалено відносно нещодавно.

Драп’ятий висловив думку, що демонополізація та унормування ринку виготовлення номерних знаків сприятиме розвитку справедливої ринкової конкуренції і підвищенню зручності отримання адмінпослуг. У МВС закликали субʼєктів господарювання подавати документи відповідно до затвердженого порядку та розпочати провадження діяльності з виготовлення номерних знаків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus