USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Віце-прем’єр міністр України приїде на Волинь. ФОТО

20 Березня 2013 08:49
Аби вирішити усі питання із проблемою затоплення у Любешові на Волинь уже наступного тижня приїде Віце-прем’єр міністр України Олександр Вілкул.

Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко.

Так, виїзні робочі наради, які проводить перший Олександр Башкаленко щодо контролю за виконанням розпорядчих документів обласної державної адміністрації, сьогодні відбулись у Любешівському та Маневицькому районах. Тут основну увагу присутніх зосередили на протидії підтопленню населених пунктів.

Начальник територіального управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області Володимир Грушовінчук повідомив, що в кінці минулого тижня на Волині випала півторамісячна норма снігу. Кучугури подекуди сягали 49 сантиметрів. «У зв’язку з цим, в Любешівському районі виникає загроза підтоплення населених пунктів Заріка, Зарудчі та Пожіг, які розташовані вздовж берега річки Стохід. На сьогодні вже зафіксовано факти підтоплення господарських приміщень. З потеплінням рівень води в річках може піднятись, тому можливо треба буде відселяти людей», - сказав головний рятувальник області.

Для боротьби з великою водою в районі вже створили відомчий штаб, працює п’ять аварійних бригад, заготовили три тисячі мішків із піском та щебінь.
Олександр Башкаленко зазначив, що державні кошти, які впродовж двох останніх років інвестували у будівництво дамб та насосних станцій у Любешові та Люб’язі дали можливість забути про таке стихійне лихо, як підтоплення, у цих населених пунктах.
«Сьогодні ж ситуація із підтопленням у сусідніх селах наближається до критичної. Щоб завершити усі протиповеневі роботи в області, нам необхідно 38 мільйонів гривень. Уже наступного тижня в Любешові відбудеться засідання оперативного штабу на чолі із Віце-прем’єр-міністром України Олександром Вілкулом. Ми будемо сподіватись на позитивне вирішення цього питання, яке знайде своє продовження в окремому Доручені Президента України щодо виділення коштів на протипаводкові заходи на Волині, щоб за два наступні роки завершити усі необхідні роботи», - резюмував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus