USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Військова прокуратура план виконала, – Нагорний про затримання і повістки для бійців

20 Лютого 2016 16:19
Сьогодні на митниці затримали чергового бійця 51 ОМБр. Про це в мережі написав правозахисник Василь Нагорний.

З його слів, можна вважати, що на Волині зірвали план набору на контрактну службу.

"Три товариша, побачивши рекламу набору на контракт, дізнавшись про суми грошового забезпечення, вирішили, що підуть служити, але за умови, що будуть разом. Комісар зрадів, пообіцяв, що будуть в одному підрозділі і на ранок запропонував прийти з військовими білетами на медкомісію. А ввечері хлопці взяли пляшку і пішли до місцевого "атошника", бійця 3 бату 51 ОМБр, щоб той поділився досвідом. Боєць розповів свій бойовий шлях, як вести себе при обстрілах, що взяти з собою, про бій в якому був контужений. Дослухавши розповідь, один з друзів запитав: Тебе певно нагородили? - Ні, тепер судитимуть і показав повістку у військову прокуратуру", - пише адвокат.

Василь Нагорний каже, військову прокуратуру можна привітати. "Вона (прокуратура) виконали показники на три роки вперед, навіть допомагають нагнати показник іншим областям, передаючи туди справи по бійцям, але допомогли зірвати набір контрактників. Питання одне: умисно чи ні?".

До слова, як інформує Вголос, із 540 контрактників з Волині, необхідних для поповнення Збройних Сил, лише 73 людини зголосилися добровільно служити в армії.

За станом на 18 лютого уклали 43 контракти, а бажання професійно захищати батьківщину виявили лише 73 людини. Найбільше таких бійців у Володимирі-Волинському – 15, ще 4 – з Володимир-Волинського району, по 2 – з Горохівського, Іваничівського, Ківерцівського та Турійського районів.

Так, сьогодні, 20 лютого на митниці затримали ще одного бійця 51 бригади.

"Цього разу ухвалу затримання виніс не Івано-Фраківський суд, а наш, Луцький місьрайонний суд, слідчий суддя Ясельський. В мене слів не має. Якщо франківські судді не знали, що відбувається щ 51 ОМБр на Волині, то наші добре обізнані. Ухвала на затримання приймається тільки на підставі документів, наданих військовою прокуратурою", - йдеться у повідомленні.

Зі слів правозахисника, військова прокуратура в документах зазначила, що боєць в жовтні 2014 року з частини і досі не повернувся, а на виклики не з'являвся. То невже слідчому судді не спало на думку перш, ніж виносити таку ухвалу зобов'язати військову прокуратуру надати відомості з військового комісаріату, де є відомості про те, що боєць вже рік як демобілізувався, став на облік та отримав статус УБД?

Нагадаємо, 11 лютого, при спробі перетнути кордон затримали демобілізованих бійців 51-ої бригади Сергія Сиротинського та Ігоря Бондаря. В обласній Спілці воїнів АТО переконують, що затримання відбувалося з грубим порушенням закону. Наступного дня затримали ще двох демобілізованих учасників АТО з 51-ої бригади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus