USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Військові волинської бригади з Palladin знищили гелікоптер РФ у момент зльоту

3 Квітня 2023 13:12
Артилеристи та аеророзвідники 14-ї окремої механізованої бригади ім. князя Романа Великого знищили із САУ M109 Palladin (самохідна гаубиця) російський гелікоптер у момент зльоту.

Про це бійці ЗСУ розповіли в інтерв’ю BIHUS Info.

Як розповіла аеорозвідниця Тетяна, зазвичай ворожу авіацію завжди видно українським захисникам, але випадків, щоб гелікоптери сіли там, де артилерія може знищити, раніше не було.

«Усе було як завжди: звичайний наш день, зранку поїхали на позиції, робили обльоти свого переднього краю. Уже збиралися потрохи «скручуватися», бо вже темніло, і почули звук «вертушок». Вони довго кружляли. У нас перед цим було трохи інше завдання, ми коригували роботу танка. Мій напарник Вітя каже: Потрібно подивитися, що там літає. Почали оглядати далі. Ми чули звук, але не думали, що вона буде просто стояти на землі», – каже аеророзвідниця Тетяна.

Напарник Тетяни Віктор згадує, що загалом було три гелікоптери: два з них приземлилися.
«Одна «вертушка» дуже швидко полетіла. Коли дві сиділи, третя постійно робила обльоти. Вони там раніше не сідали. Відразу передали по трансляції, що стоять «вертушки». Віддали координати», – розповів Віктор.Владислав, артилерист 14-ї окремої механізованої бригади ім. князя Романа Великого з позивним Пепс, згадує, що його команда, отримавши координати, швидко спрацювала.
«Було кілька коригувань, але все одно ми влучили у гелікоптер, який якраз почав злітати», – згадує Владислав.

Артилерист зазначив, що збити гелікоптер вийшло завдяки злагодженій роботі з аеророзвідкою і тому, що САУ M109 американського виробництва працює дуже точно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Хотів Показати IP 3 Квітня 2023 20:12
Уточнити то старий випадок шо був місяць назад чи новий

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus