USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Влада має негайно взяти під контроль інфляцію, – Ігор Палиця

15 Червня 2021 08:00
Кабінет Міністрів має терміново розробити урядовий план заходів, спрямованих на зниження негативного інфляційного впливу росту світових цін на внутрішній ринок.

Про це заявив лідер партії «ЗА Майбутнє», народний депутат Ігор Палиця, пише ТСН.

«Понад 90% українських родин живуть від зарплати до зарплати, на якісь заощадження грошей просто не вистачає. Не кажучи вже про відпочинок, навчання дітей або купівлю нерухомості. Майже 6 млн сімей постійно відмовляють собі в найнеобхіднішому, крім їжі. Ще 500 тис. родин не можуть забезпечити собі навіть достатнє харчування. Влада повинна негайно взяти під контроль інфляцію! Партія «ЗА Майбутнє» закликає уряд терміново розробити план заходів, спрямованих на зниження негативного інфляційного впливу росту світових цін на внутрішній ринок», – заявив Ігор Палиця.

Читати ще: «Державне регулювання» призведе до ще більшого зростання цін, – Ігор Палиця

Зокрема, він запропонував переглянути монетарну політику Нацбанку з урахуванням інфляційного сплеску, запровадити додаткові стимули для ввезення в Україну сировини й товарів критичного імпорту, а також обмежити експорт сировини та продовольства.

Нагадаємо: за результатами дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова, 60% українців оцінюють економічну ситуацію в країні як «дуже погану» або «досить погану». Найбільше турбує людей неконтрольоване зростання цін.

Читати ще: Місцеві громади мають отримати фінансовий суверенітет, – Ігор Палиця

За даними Держстату, протягом останнього року ціни на популярні в Україні продукти та послуги ЖКГ зросли на 50–70 %. Для прикладу, вартість яєць зросла на 71,3%, цукор став дорожчим на 62,8%, олія – на 49,5%, хліб зріс у ціні на 13,7%. Серед житлово-комунальних послуг найбільше зросла вартість природного газу – на 70,8%, електроенергії – на 36,6%, водовідведення – на 22,3% та водопостачання – на 15,5%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus