USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Внутрішні переселенці можуть отримати 10,8 тис. грн від ООН: як це зробити

18 Січня 2024 07:39
В Україні внутрішні переселенці можуть отримати фінансову допомогу в розмірі 10,8 тисячі гривень від управління верховного комісара Організації Обʼєднаних Націй у справах біженців.

Про це повідомив благодійний фонд «Право на захист», пише Бабель з посиланням на пресслужбу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Отримати допомогу можуть люди, які не отримували її раніше від міжнародних організацій, мають дохід, менший за 5,4 тисячі гривень на члена сімʼї. Зокрема ті, хто належить до вразливих категорій населення.

Подати заявку на грошову допомогу можуть сімʼї, які:

- мають лише одного з батьків з одним чи кількома дітьми віком до 18 років або з особами поважного віку (55 років і старші);

- складаються із самотніх людей поважного віку (від 55 років) або людини поважного віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років;

- мають членів сімʼї з інвалідністю чи хронічними захворюваннями;

- опікуються дітьми без супроводу або дітьми, розлученими з батьками.

Читати ще: В Україні змінили порядок виплат переселенцям: про які нововведення треба знати

Які документи потрібно надати:

- документ, який посвідчує особу;

- податковий номер (необхідний для виплати допомоги);

- будь-які документи, що підтверджують належність до категорії вразливості (довідки, витяги тощо);

- свідоцтво про народження дітей (за наявності);

- номер банківської картки для виплати допомоги;

- особистий номер телефону.

Подати заявку на таку допомогу можна в пунктах збору даних БФ «Право на захист». Знайти їхні адреси можна на інтерактивній мапі за посиланням.

Дізнатися подробиці та поставити запитання можна на гарячій лінії УВКБ ООН за номером 0 800 307 711 (з понеділка до пʼятниці з 09:00 до 18:00). Або звернутися з листом на електронну пошту [email protected].
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus