USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинь вшанувала жертв геноциду 32-33 років, які загинули на Миколаївщині

26 Жовтня 2008 10:16
Члени Волинської обласної організації творчої молоді «Лесин кадуб» 25 жовтня долучилися до Всеукраїнської акції «33 хвилини». Захід, як звичайно, проходив поблизу пам’ятника жертвам НКВС на Замковій площі Луцька, – повідомляють «Волинські Новини».
Протягом 32-х хвилин дівчата зачитували уривки з художніх творів про Голодомор, а також свідчення очевидців тих страшних років. Після кожного тексту члени «ЛК» згадували імена і вік жертв геноциду Миколаївщини. На 33-й хвилині померлих від голоду присутні вшанували мовчанням. Згодом учасники до пам’ятника поставили запалені свічки.
До заходу,не зважаючи на початок осінніх канікул, долучилися кількадесят учнів шкіл Луцька та просто свідомі мешканці міста. Усі учасники були вражені подіями 1932-1933 років, що прозвучали із вуст кожного, хто зачитував уривки із так званої «книги скорботи українського народу».
«Усе було по-справжньому, по-чесному, без жодного пафосу», –  наголосила учасниця акції Ольга Ляснюк .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus