USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Волиньфармпостачу» у Луцьку дозволять орендувати приміщення на пільгових умовах

30 Червня 2017 16:08
Зарахувати кошти, які підприємство «Волиньфармпостач» витратило на ремонт приміщення, у якому діятиме амбулаторія сімейної медицини, в рахунок орендної плати, вирішили депутати міськради.

Про це йшлося під час 26 сесії Луцької міськради 29 червня.

Депутати розглянули проект рішення про зарахування вартості ремонтних робіт в рахунок орендної плати за нежитлове приміщення, що на вулиці Гордіюк, 39.

Начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко повідомила, що раніше приміщення орендувала державна аптека №133, яка була ліквідована і її правонаступником стало державне виробничо-торговельне підприємство «Волиньфармпостач». Згодом відбулися перемовини міськради і орендаря для того, щоб орендар зменшив площу з 300 до 72 метрів квадратних, а на звільненій площі планують амбулаторію сімейної медицини та пункт швидкої допомоги. Отже, орендар відремонтував приміщення та облаштував окремий вхід. Відповідно до Цивільного кодексу, Закону України «Про оренду державного та комунального майна», орендар має право на відшкодування коштів, витрачених на ремонтні роботи. У зв’язку з тим, що договір укладений терміном на три роки, пропонують зарахувати кошти, витрачені на ремонт, в рахунок орендної плати за приміщення площею 72 метри квадратні.

Депутат Тарас Шляхтич запитав, чи має обов’язок рада зараховувати кошти у вартість поліпшень і чи давала рада згоду на здійснення цих поліпшень. Алла Грабко відповіла, що замовником робіт було управління капітального будівництва, відповідно, була укладена угода з підприємством «Волиньфармпостач» на те, щоб ці роботи були виконані. Оскільки міськрада просила зменшити площу орендованого приміщення, щоб там могли розмістити амбулаторію, варто врахувати поліпшення, які здійснив орендар.

Під час голосування депутати спершу не підтримали проект рішення.

Депутата Олександр Козлюк зауважив, що орендар – комунальне підприємство обласного підпорядкування, що є учасником державної програми щодо безплатних ліків т виконує усі обв’язки, які бере на себе – наприклад, виконало ремонт приміщення, зменшило розмір орендованого приміщення, щоб у ньому змогли розташуватися амбулаторія та пункт швидкої допомоги.

Отже, після двох повторних голосувань проект рішення все ж отримав підтримку більшості депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus