USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинян просять повідомляти прикордонників про диверсантів

30 Квітня 2015 22:00
Громадянам РФ, яким не надали дозвіл на проживання в Україні, не можна залишатися на ночівлю в прикордонних районах. На водоймах в межах прикордонної смуги не можна виходити на малих плавзасобах. Ці та інші обмеження діятимуть в прикордонних районах до завершення особливого періоду.

Луцькі прикордонники працюють в посиленому режимі, аби не допустити провокацій на державному кордоні, проникнення терористів на територію України та перевезення через кордон зброї, вибухових речовин.

Напередодні травневих свят прикордонники повідомили про додаткові тимчасові режимні обмеження. Під час брифінгу тимчасово виконувач обов’язків начальника Луцького прикордонного загону Сергій Крень повідомив про введені режимні обмеження, які діятимуть до завершення особливого стану.

Так, в усіх прикордонних районах Волині забороняється проживання в прикордонній смузі громадян Російської Федерації, яким не надано дозвіл на постійне проживання на території України. Тобто волиняни–мешканці прикордонних районів зобов’язані відмовити надавати притулок на ночівлю для таких осіб.

Про таких українців повідомлятимуть правоохоронцям, а іноземців зможуть притягати до відповідальності. В разі повторного порушення іноземцям можуть заборонити в’їзд на територію України.

Також заборонено використовувати в транспортних засобах радіостанції, крім спеціального транспорту.

Заборонений рух транспортних засобів на дорогах, що ведуть від населених пунктів до державного кордону і не забезпечують їх пересування до встановлених пунктів пропуску через державний кордон (крім сільськогосподарської техніки, яка здійснює сільськогосподарські роботи).

Не можна зупинятися транспортним засобам на узбіччях доріг на ділянках місцевості між державним кордоном та пунктами пропуску, на нейтральній смузі для автомобільного сполучення «Городище», «Прикладники», «Дольськ», «Доманове», «Піща», «Пулемець».

На цій ділянці постійно працюватимуть наряди прикордонників.

Крім того, заборонений вихід маломірних плавзасобів на водні об’єкти в межах прикордонної смуги, а рибальство дозволити за погодженням з підрозділом охорони кордону Державної прикордонної служби України, у зоні відповідальності яких вони перебувають.

Власне, ці заходи покликані не допустити провокацій на державному кордоні, проникнення терористів та провокаторів, переміщення зброї, засобів терору та інших заборонених предметів.

Всі ці обмеження доведені до відома усіх голів сільрад в прикордонних районах. Крім того, волинян просять повідомляти про підозрілих осіб, які мають наміри активувати серед населення вчинення громадської непокори, сепаратизму, розпалювання ворожнечі або інших підозрілих осіб, предметів, речей, залишених без нагляду.

Всю можливу інформацію про підготовку до переміщення або появу диверсійно-розвідувальних груп, інших озброєних або підозрілих осіб можна надати прикордонникам, які несуть службу в пунктах пропуску через державний кордон чи пунктах контролю, або на цілодобові телефони прикордонних підрозділів:

відділ прикордонної служби «Дольськ» (0 3362) 9-41-37

відділ прикордонної служби «Самари» (0 266) 9-64-23

відділ прикордонної служби «Доманово» (0 266) 3-09-83

відділ прикордонної служби «Тур» (0 266) 9-52-15

відділ прикордонної служби «Піща» (0 255) 9-74-24

відділ прикордонної служби «Грабове» (0 255) 9-61-48

відділ прикордонної служби «Рівне» (0 277) 3-42-08

відділ прикордонної служби «Висоцьк» (0 277) 3-42-08

Крім того, можна телефонувати на цілодобову гарячу лінію Луцького прикордонного загону: (0332) 24-42-67 або 044-321-39-78.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus