USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинян закликають бути обачними на відпочинку в лісі

24 Червня 2016 07:00
Держлісагентство закликає відпочивальників відмовитися від прогулянок лісом у спекотну погоду у зв’язку зі зростанням кількості пожеж, - повідомляють у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Пожежонебезпечний період зазвичай розпочинається водночас із сезонним потеплінням, коли температура повітря сягає найвищої позначки.

Необхідно пам’ятати, що пожежна загроза нині не менша і для прилеглих територій, адже зазвичай сільськогосподарські угіддя межують із житловими будинками, лісосмугами, лісами або навіть із об’єктами природно-заповідного фонду. За лічені години вогонь знищує лісові масиви, що вирощувалися десятками років. Гинуть дикі звірі та птахи.

"Тому, відпочиваючи на природі, не забувайте про правила поведінки в лісі, особливо при поводженні з вогнем. Для того, щоб попередити пожежу в лісі, не залишайте багаття під кронами дерев, не кидайте незагашені цигарки та сірники, не засмічуйте ліс побутовими відходами.

Водночас нагадуємо, що згідно зі статтею 77 КупАП, за порушення вимог пожежної безпеки в лісах України передбачена адміністративна відповідальність.

Звертаємося з проханням до кожного, хто відпочиває у лісі: не руйнуйте шлагбауми, аншлаги, бо все це – заходи щодо протидії пожежам", - застерігають волинян у ВОУЛМГ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
МЕДИКИ Показати IP 24 Червня 2016 08:35
А коли відпочивати в лісі як не літом? Інша справа,що треба дотримуватись правил протипожежної безпеки. Краще збільшить кількість зон відпочинку і належно їх облаштуйте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus