USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Волиняни сплатили 138 мільйонів військового збору

20 Січня 2016 08:16
Для підтримки обороноздатності України волиняни сплатили майже 138 мільйонів гривень військового збору. Про це інформують у прес-службі ГУ ДФС у Волинській області.

Відтак, риторичними залишаються запитання, чому надалі основний тягар лежить на плечах небайдужих, волонтерів і куди, власне, скеровуються кошти, отримані з військового збору.

Протягом січня – грудня 2015 року з доходів волинян для потреб національної армії сплачено 135,8 мільйона гривень військового збору.

Таким чином, кожен волинянин, який отримав легальні доходи, долучився до фінансової підтримки українського війська.

«У 2016 році доходи фізичних осіб теж оподатковуватимуться військовим збором. Ставка цього платежу залишається незмінною – 1,5 відсотка від суми отриманого доходу», - наголосила в ефірі програми «Варто знати» телеканалу «Нова Волинь» начальник відділу комунікацій ГУ ДФС у Волинській області Олена Нікотіна.

Відповідаючи на запитання телеглядачів, посадовець підкреслила, що у 2016 році лише платники єдиного податку не сплачують військовий збір. «Решта податкових агентів – а це, зокрема підприємці, якіі перебувають на загальній системі оподаткування, є платниками військового збору. Окрім того, усі доходи громадян, з яких сплачується ПДФО, підлягають оподаткування військовим збором», - зазначила Олена Нікотіна.

Нагадаємо, що військовим збором обкладаються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.

Оподаткуванню військовим збором підлягають також доходи, які платник отримав, згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг). У цьому випадку відповідальною особою за нарахування та сплату збору до бюджету є податковий агент, який зобов’язаний забезпечувати виконання податкових зобов'язань у формі та спосіб, визначені статтею 176 Кодексу.

Нагадаємо, що з 3 серпня 2014 року набрав чинності Закон України від 31 липня 2014 року № 1621 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України», яким тимчасово до 1 січня 2015 року запроваджено військовий збір.

Відповідно до норм Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28 грудня 2014 року №71-VIII Перехідними положеннями Податкового кодексу України передбачено сплату військового збору до набрання чинності рішення Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 20 Січня 2016 09:51
Ми працюємо і платимо бешені податки, а в селі ніхто не працює мають велику госпродарку по 20 га городу, по два трактори на яких заробляють собі великі гроші, а не платять нічого ні до пенсійного фонду, а пенсію будуть мати таку,як ми платимо кожного місяця по 200 грн і військового не платять-це справедилво.Державо, куди ви дивитесьяк можна одних гнобити, а інші живуть собі.Вони працюють в селі, а ми кожного дня з 9 до 6 гнемо спину на завордах, а вони дома взимку сплять і роблять ніхто їх в спину не гонить самі на себе.Коли наведете порядр,щоб село платило податки зі своїх доходів.
Хтось Показати IP 20 Січня 2016 11:04
Не гни спину - їдь в село відпочинь!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus