USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Волиняни та поляки забезпечили переселенців побутовою технікою на 1,5 млн

26 Листопада 2015 18:00
Волиняни та поляки забезпечили переселенців побутовою технікою на суму понад 1,5 мільйона гривень.

Дві вантажівки побутової техніки на загальну суму понад 1,5 мільйона гривень сьогодні відправили з Волині на схід представники Благодійного фонду «Волинь-2014» та «Фундації духовної культури Пограниччя» в рамках програми «Разом з Україною».

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

З-поміж холодильників, пральних машин, газових плит та іншого електричного приладдя, благодійники упакували медичні препарати для десяти фельдшерсько-акушерських пунктів Волноваського району Донецької області та лікарняних установ Дніпропетровщини.

Зі слів координаторів даного проекту – вся допомога спрямована на підтримку та покращення житлових умов вимушеним переселенцям.

«На сьогодні ті люди перебувають у надзвичайній скруті, - каже виконавчий директор Благодійного фонду «Волинь-2014» Володимир Кривович. – На жаль, українська держава поставила їх в такі рамки, що вони не мають можливості орендувати житло за ті кошти, які їм виділяються. Я вже не говорю про ціни на продукти харчування, які нині є на сході, побутову техніку чи іграшки для дітей. Тому дуже важливо, що інші держави долучаються до цієї роботи та допомагають їм. Ми вже не вперше передаємо допомогу на схід. Ми бачимо очі тих людей, які отримують допомогу. Вони не вірять, що допомогу їм надають просто так. Коли ми возили продукти харчування, де один набір важив понад шістдесят кілограмів, вони були шоковані, адже зазвичай їм вручають маленькі пакетики та ще й потім просять підтримати когось на виборах. А ця допомога надається просто так. Ще й уряд іншої країни забезпечує це все в таких великих обсягах. Хоча, спілкуючись з переселенцями, ми розуміємо, що це лише маленька частинка, яка їм потрібна».

Керівник «Фундації духовної культури Пограниччя» головний партнер програми «Разом з Україною» в Польщі Стефан Батрух розповів, що поляки не можуть залишатися байдужими до того, що відбувається в сусідів.

«Польща зазнала великого лиха в часи комунізму. Тоді нам допомагали західні сусіди різними способами: порадами, фінансово та продуктами харчування. Така ж потреба нині виникла в Україні, яка переживає важкі часи. Кошти, які ми надаємо переселенцям в рамках програми «Разом з України», зібрані з громадян у вигляді податків. Держава тільки діє як посередник. Те, що така програма існує – означає дві справи: перша - держава хоче бути солідарною з країнами, які у важкому становищі, а друге – Польща сьогодні знаходиться в такому економічному становищі, що може собі дозволити виділяти кошти на підтримку інших держав», - підкреслив він.

Наступного тижня, в рамках цієї програми, волинські благодійники на схід відправлять 400 аптечок для сімей переселенців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus