USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Волиняни відзвітували про понад 600 мільйонів гривень доходів

8 Березня 2024 07:14
У перші місяці Деклараційної кампанії 2024 року про отримані торік доходи відзвітували понад 1,3 тисячі волинян. Сума доходів, які задекларували волиняни, перевищує 608 мільйонів гривень.

Про це повідомили в ГУ ДПС Волині.

За попередніми даними, до бюджету волинські декларанти сплатять сім мільйонів гривень ПДФО та 2,5 мільйона гривень військового збору. Аналітика свідчить, що найчастіше волиняни звітували про доходи від отримання спадщини та договорів дарування.

Від відповідального ставлення громадян до вимог законодавства та своєчасного виконання конституційного обов’язку залежить фінансова стабільність нашої держави, соціальний захист громадян і спроможність протидіяти ворогові, наголошують податківці.

«Безперечно, що саме чесна сплата податків створює фінансові передумови для захисту країни. Тож кожен із нас має зробити особистий внесок у добробут держави та забезпечення національного війська, декларуючи доходи», – наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Читати ще: На Волині торік власники та орендарі сплатили 565 мільйонів гривень плати за землю

Посадовець підкреслив, що кожен декларант може отримати належну консультаційну допомогу і сприяння в поданні декларації у Центрах обслуговування платників.

Окрім того, у режимі «ЕК для громадян» електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати декларацію та подати її до органу контролю з копіями первинних документів, у тому числі для використання права на податкову знижку. Під час складання декларації в Електронному кабінеті платника здійснюється її часткове автоматичне заповнення на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб, та відомостей про обʼєкти нерухомого чи рухомого майна.

Читати ще: Робота на результат: за аналітичними матеріалами податківців Волині розпочато низку кримінальних проваджень

Використання цього електронного сервісу скорочує час і витрати при поданні податкової декларації; мінімізує помилки при заповненні декларації; надає можливість подання копій первинних документів як додаток до податкової декларації в онлайн-режимі.

Податківці нагадують, що за несвоєчасне подання податкової декларації передбачена відповідальність згідно з чинним законодавством.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus