USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Волинянин через Фейсбук ошукав понад 100 людей: збирав кошти на лікування військових та дітей

5 Листопада 2023 11:39
Жителя Нововолинська, який ошукав понад 100 людей через соціальну мережу Фейсбук, засудили до 5 років позбавлення волі.

Відповідний вирок ухвалив Іваничівський районний суд.

32-річний Іван П., який вже був судимий за крадіжку, періодично розміщував у Фейсбуці повідомлення про терміновий збір коштів то на лікування тяжкохворої дитини, то на лікування військового або постраждалих у ДТП. Для цього він створював у соцмережі фейкові акаунти, загалом їх було 21.

Збираючи кошти, шахрай використовував фото реальних людей, проте всі отримані гроші привласнював, а не віддавав потребуючим. З січні 2022 року до червня 2023-го зловмисник ошукав 108 людей на понад 250 тисяч гривень.

Допомогла викрити шахрая жителька Нововолинська. Вона повідомила поліції, що Іван П. спільно з дружиною вчиняють шахрайські дії – розмістили в соцмережі фейкові оголошення під приводом збору коштів на лікування тяжкохворих осіб, проте отримані гроші використовують для власного збагачення.

У червні 2023 року правоохоронці під час обшуку в квартирі та у дачному будинку родини знайшли мобільні телефони, з яких зловмисник здійснював публікації. Також поліцейські вилучили банківські картки, на які зараховувалися кошти, та ноутбуки.
У суді захисник обвинуваченого зауважив, що його підзахисний визнав свою вину, постраждалі не мають жодних претензій до нього, а також, що Іван П. планував повернути кошти, але не встиг, бо його взяли під варту.

Суд визнав волинянина винним у шахрайстві та на два роки позбавив волі. Приєднавши частково невідбуте покарання за попереднім вироком, остаточно присудив йому п’ять років та чотири місяці позбавлення волі.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus