USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Волинянин викрав і вивіз з села трансформатор

2 Березня 2016 12:55
Легко наживитися у стилі буремних 1990-их вирішив мешканець Ратнівського району. Чоловік, не вигадавши нічого оригінального, спокусився викрасти в одному з прикордонних сіл силовий трансформатор ТМ-10/400 кВА та обладнання РУ-0,4 кВ (дві комірки ЩО -70) в ЗТП -256. Трансформатор знайшли за 22 кілометри від місця його знаходження.

Про це повідомили у прес-службі «Водиньобленерго».

Треба визнати, що крадій діяв не так уже й безглуздо, бо провів свою «операцію» під покровом демонтажних робіт будівель розпайованої ферми. Понад те, слідів розрізання чи розбирання обладнання не виявлено, що свідчило про крадіжку трансформатора з ймовірною метою подальшого його використання як цілісного технічного обладнання. Зауважимо, що орієнтовна сума збитків складала понад 100 тисяч гривень.

З метою якнайшвидшого розкриття злочину свої зусилля об’єднали працівники Ратнівської філії ПАТ «Волиньобленерго», відділ економічної безпеки та захисту інформації товариства та Ратнівський відділ поліції ГУНП у Волинській області. Завдяки злагодженим діям волинських енергетиків, слідчих та дільничих, крадіжку було розкрито, як кажуть, по гарячих слідах.

Опинився трансформатор за 22 кілометри від місця скоєння злочину. З метою перевірки вказаної інформації туди були направлені електромонтери ГЕПО, які (під приводом перевірки роботи електролічильника) зафіксували паспортні дані трансформатора, що знаходився на подвір’ї.

Чоловік, в якого було виявлено трансформатор, зізнався, що електроприлад з метою перепродажу йому доставив чоловік, який уже був відомий правоохоронцям за численними скаргами на його протиправні дії щодо незаконного розпорядження майном розпайованої бригади того-таки прикордонного села. Відтак нині органами національної поліції проводяться слідчі дії з документування правопорушення.

Слід зазначити, що протиправні дії зловмисників, які мають на меті тільки наживу, позбавляють населення Волині можливості безперебійно отримувати електроенергію, зривають ритмічний процес роботи підприємств, установ та організацій, створюють загрозу для життя і здоров’я інших громадян.

«Водиньобленегро» звертається до усіх споживачів: якщо ви володієте інформацією щодо крадіжки електроенергії, помітили обірвані проводи на лініях електропередач, відкриту трансформаторну підстанцію, побачили роботи по демонтажу ліній або обладнання підстанцій людьми, що не є представниками ПАТ «Волиньобленерго» (це легко розпізнати по спецодягу), – якнайшвидше повідомте про це за адресою м. Луцьк, вул. Єршова, 4 або за єдиним багатоканальним номером кол-центру ПАТ «Волиньобленерго»

0-800-21-01-31 (цілодобово, без вихідних та святкових днів). Дзвінки безкоштовні як зі стаціонарних, так і з мобільних телефонів.

Якщо ваша інформація дозволить затримати злочинців, ПАТ «Волиньобленерго» гарантує Вам винагороду та анонімність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
читач Показати IP 2 Березня 2016 13:29
Виправте у тексті «Водиньобленегро». Своїх монополістів треба знати, як кажуть, в обличчя...
полішук Показати IP 2 Березня 2016 15:22
пропоную новий не всановлювати нехай посидять без світла!!
Коля Козак Показати IP 2 Березня 2016 18:35
В Рожище везіте, нам треба.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus