USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиньрада запропонувала «потрусити меценатів»

14 Січня 2009 14:31
Депутат Волинської обласної ради та начальник відділу у справах сім’ї та молоді Луцької міської ради Ігор Гузь під час колегії облради розповів, що у 2009 році передбачається ексгумація 4-х могил в’язнів, розстріляних НКВС у стінах Луцької тюрми. Однак коштів на згадані роботи наразі не вистачає, – інформує 14 січня репортер «Волинських Новин».
 
Ексгумацію проводитимуть у рамках програми увічнення пам’яті жертв війни, депортацій та політичних репресій. І, за словами Ігоря Гузя, на це потрібно 400 тисяч гривень.
 
Обранець волинської громади додав, що 200 тисяч на ексгумацію цих могил  планує виділити Луцька міська рада, а також надати 50 тисяч погодилися меценати. Ігор Гузь запитав у присутніх на колегії, чи до головного кошторису області на цей рік закладено необхідну суму – 150 тисяч. На це присутні у залі відповіли, що такі гроші у бюджеті не передбачені, а тому «варто потрусити меценатів». Депутат Волиньради ж наголосив, що добре було б, щоб і обласна рада долучилася до ексгумації, адже розпочати роботи запланували навесні.
 
Очільник Волинської обласної ради Анатолій Грицюк зауважив, що такі кошти можуть бути після 25 січня чи на початку лютого, коли з’являться вільні залишки. І тоді гроші на ексгумацію виділять – проте лишень 50 тисяч. Хоча й планується, що сума вільних залишків становитиме приблизно 4 мільйони гривень.  
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus