USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Байкер з Волині вишиває картини, аби допомогти знедолениим дітям

28 Березня 2014 08:03
У Луцьку байкери проводять благодійний аукціон, на який виставлятимуть вишиті картини. Всі кошти за виручені лоти будуть витрачені на подарунки дітям в допоміжній школі-інтернаті у Рожищі.

Про це Інформаціному агентству Волинські Новини розповіла організатор благодійного аукціону Марина Авдєєва.

Зі слів дівчини, кожен лот аукціону виставлятимуть протягом двох місяців. Виграє найвища ставка. Придбати гарний виріб або виставити на продаж власнику, і заодно зробити добру справу, може кожен охочий, адже аукціон триватиме до 12 червня.

Ініціатор та ідейний натхненник заходу лучанка Марина Авдєєва розповіла, що вишивкою займається уже досить давно.

«Вишиваю років з десяти. Дуже багато рукодільничала, коли в декреті сиділа», - сміється дівчина.

Також вона розповіла, що рік тому, восени, під час візиту байкерів до дитячого будинку «Сонечко» у Ківерцях, подарувала працівникам закладу вишиту ікону.
«Вишиваю все життя майже, а байкер я - постільки-поскільки. Музику важку все життя слухаю. Подорожі люблю, і двоколісний транспорт більше до душі. Мотоцикли завжди подобались. Знайомих багато завжди було з музикантів, лицарства і байкерів. Якось так саме по собі вийшло. Байкери ж різний народ. Програміст-байкер - річ поширена, професії у всіх різні. А вишивка просто одне з хоббі. В декреті почала вишивати - дітям картинки на стіни. Потім більші і складніші на подарунки близьким - батькові, швагру, сину - вишиті сорочки. Зате є чим зайнятися довгими зимовими вечорами», - скромно додає дівчина.

Нагадаємо, у вересні минулого року волинські байкери, а також їхні друзі з інших регіонів України, влаштували справжнє свято з подарунками для вихованців Рожищенської школи-інтернату. Також малята мали змогу покататися на справжніх байкарських «залізних конях».

Разом з тим «кремезні дядьки на мотоциклах» навідувались взимку до Рожищенського навчально-реабілітаційного центру, аби потішити вихованців закладу «подарунками від Миколайчика».

«Справа у тому, що у Рожищенської допоміжної школи-інтернату немає спонсорів. Адже у самомуЛуцьку дитячі будинки набагато краще забезпечені, ніж районні. У Ківерцях, куди раніше постійно їздили, теж усе гаразд. А от дітки з Рожищ не надто "розбалувані" ні подарунками, ні увагою. Більшість тих малят - з вадами розвитку або опорно-рухового апарату. Держава фінансує харчування, канцтовари. Але залишаються проблеми з спортивним інвентарем, з забезпеченням позакласних занять, розвиваючими іграшками. Тому вони особливо потребують допомоги», - пояснює Марина.

До слова, волинські байкери збирають гроші й на придбання поні для сиротинця, аби вихованці закладу могли проводити заняття з іпотерапії, що широко практикуються в усьому світі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тагил Показати IP 29 Березня 2014 10:55
Я подумал, что на фото Мартынив, антилайкнул, а потом увидел, что девочку зовут Марина. Малышка прости, если мог бы то отменил бы)
пішов далі Показати IP 5 Квітня 2014 23:25
А де байкер Марина?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus