USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Волинська філія «Газмережі» перевірить мережі у майже 1000 будинках

2 Травня 2024 12:32
У першому кварталі 2024 року спеціалісти Волинської філії «ГАЗМЕРЕЖІ» провели технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання в 77 багатоквартирних будинках області. Під час виконання робіт зафіксували 100 порушень, усунули більше 600 витоків у 75 багатоквартирних будинках.

Загалом цього року заплановано обстежити мережі у 962 багатоповерхівках.

За належний стан внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків відповідають балансоутримувачі – ЖКГ, ОСББ, керуюча компанія.

Технічне обслуговування внутрішніх мереж проводитиметься задля безпеки споживачів, щоб запобігти надзвичайним ситуаціям. Мережі перевірятимуть на можливі витоки газу, а несправності усуватимуть. Адже, як свідчить статистика, близько 80% звернень волинян в екстрену службу пов’язані з витоками газу внутрішньобудинкових систем газопостачання.

Наприкінці 2023 року Міністерством енергетики України затверджено «Порядок технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків», яким встановлено обов’язкове проведення ТО та регламентовано процедуру його проведення від укладання договору до строків і переліку робіт.

Що треба знати про технічне обслуговування споживачам:

Вартість профілактичних робіт буде значно меншою, ніж ремонтних, коли проблему треба вирішувати терміново. Під час ТО мережі перевірятимуть на можливі витоки газу, а несправності усуватимуть.

Орієнтовну вартість технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання можна дізнатися на сайті філії. Точні суми буде визначено після проведення перших робіт на об’єкті.

Оплачувати технічне обслуговування внутрішньобудинкових мереж багатоквартирного будинку потрібно раз на 3 чи 5 років.

ВАЖЛИВО: періодичність проведення планового ТО внутрішньобудинкових мереж у будинку залежить від строку їх експлуатації.

Так, внутрішньобудинкові системи, строк експлуатації яких складає до 25 років, мають обслуговуватись один раз на 5 років. Якщо строк експлуатації понад 25 років – раз на 3 роки. Тож і плата за ТО нараховуватиметься один раз на 3 або 5 років і в тому місяці, коли безпосередньо будуть проводитись роботи.

Інформація з графіками проведення робіт заздалегідь буде розміщена на дошках оголошень будинків. Окрім того, з графіком на травень за адресами проведення техобслуговування можна ознайомитись на сайті Волинської філії: https://tinyurl.com/ms3kasje

Не укладати договір на технічне обслуговування не можна.

Згідно з Постановою НКРЕКП, 07.12.2023 всі співвласники багатоквартирних будинків, які не мали існуючих договорів або не подали заявку на приєднання до Колективного договору в особі уповноваженого представника, автоматично приєднались до Типового договору з Оператором ГРМ.

Однак, споживач може обрати будь-яку організацію для проведення ТО, яка має дозвіл на проведення відповідних робіт.

Спосіб оплати визначено в договорі.

Передбачено оплату:


або єдиним платежем управителем від імені усіх співвласників і за їх рахунок;

або окремими рахунками від кожного мешканця.

Дізнатись, про свій варіант споживач може у балансоутримувача.

Довідка

З 1 грудня 2023 року послуги з розподілу природного газу на території Волині забезпечує новий Оператор – Волинська філія ТОВ «Газорозподільні мережі України». Згідно з постановою Національного держрегулятора НКРЕКП від 29 листопада 2023 року,прийнято рішення розширити з 1 грудня ТОВ «Газмережі» територію провадження господарської діяльності з розподілу природного газу на територію Волинської області. Нова філія відповідає за безперебійні маршрути газопостачання від магістральних газопроводів до кінцевого споживача.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ігор Показати IP 2 Травня 2024 15:31
доїм та доїм, ми їх доїли доїли та доїти будем, все нові та нові придумки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus