USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинська митниця просить у держави 216 мільйонів на реконструкцію

12 Березня 2021 17:21
Народний депутат Ігор Гузь побував на Волинській митниці з робочою поїздкою. Разом з іншими обранцями народу від нашої області вони вирішили домагатися державного фінансування на реконструкцію митного поста «Устилуг – Зосин».

За попередньою інформацією, на реконструкцію потрібно понад 200 мільйонів гривень, ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс». Проте зараз тривають перемовини лише про половину заявленої суми.

Між тим, «Устилуг» перебуває в такому жахливому стані, що відлякає будь-якого іноземного туриста чи інвестора, який захоче цим пунктом пропуску потрапити до України.

Потріскані стіни, обшарпана стеля, грибок. Годинник, який, певне, зупинився 20 років тому. Зате у приміщенні є туалет, але й тут біда: двері до вбиральні погано зачиняються.

Цей пункт пропуску не працює уже рік, адже польська сторона закрила перехід зі свого боку через пандемію коронавірусу. У зв’язку з цим прикордонне містечко ніби завмерло. Але запустіння тут сталося не за рік і не за два.

Депутатів облради, журналістів та народного депутата Ігоря Гузя зустріли у холодному приміщенні, яке не опалюється. На цьому засіданні розмовляють на тему реконструкції та розбудови міжнародного пункту пропуску «Устилуг».
Ігор Гузь наголошує, що буде клопотатися на рівні Києва про те, аби на реконструкцію виділили понад 100 мільйонів гривень.

«Ідеться про те, що нам треба об’єднати зусилля і спробувати знайти ресурси на переоснащення митного пункту пропуску «Устилуг – Зосин». Ця тема звучить уже скільки я депутат – шість років, та й до того вона звучала, – наголосив Ігор Гузь. – Держава сьогодні фактично довела стан «Устилуга» та «Ягодина» до краю. Людям комфорту немає».

Робочі місця, дороги, торгові точки, готелі, сервісні зони: під час робочої наради обговорили перспективи та надії на добре майбутнє. Сам нардеп шокований ситуацією, яка склалася з митним постом «Устилуг».

Читати ще: Ігор Гузь звернувся до прем'єра з вимогою виділити кошти на облаштування МП «Устилуг» і «Ягодин»

«Я переговорив з усіма п’ятьма народними депутатами від Волині. Ми об’єдналися навколо того, щоб цього року пролобіювати ремонт за державний кошт, або ж спільно з європейцями і «Устилуга», і «Ягодина», – запевнив він. – Можливо, це буде поетапний ремонт. Після цього ремонту «Устилуг» може бути вантажним».

Загалом, щоб привести усе до ладу, потрібно 216 мільйонів гривень на рік. За словами Ігоря Гузя, наразі розглядають перспективу отримати половину цих коштів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Петро Показати IP 12 Березня 2021 17:25
Митники могли би самі скинутись та провести ремонт)Грошей вистачить не на один Устилуг,ще на польську сторону хватило би).
... Показати IP 12 Березня 2021 18:09
Давайте не забувати скільки вже вбахали в катлавани справа на тому Устилузі. Хоть хтось поніс відповідальність?
Лучанин до ... Показати IP 12 Березня 2021 18:20
При тому, що колись на реконструкцію цього митного поста давали гроші поляки. Зі всіх хабарів можуть вже й самі побудувати!
Лучанин Показати IP 12 Березня 2021 18:09
Да просить, да випрошувати. По тихому продали конфіскату й перестроїлись. Головне щоб звіт звітував. Народ підтягнеться.
Таке Показати IP 12 Березня 2021 18:47
Враження шо Гузь там плавати збираэться
Експерт Показати IP 13 Березня 2021 01:15
Знайдіть гроші на реставрацію жертв ВВВ, біля Меморіалу Вічной Слави!
... Показати IP 13 Березня 2021 07:49
3 млн євро на котлован https://www.volynnews.com/news/society/3-mln-yevro-na-kotlovan-yak-volynska-mytnytsia-vykrutytysia-pered-yevrosoiuzom/ І зараз буде те ж саме

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus